Muntatge de Marc Ribas a Madrid amb uns calçots al foc
TELEVISIÓ

Marc Ribas fa les maletes i promet fer parlar a 'Joc de Cartes'

Al pròxim programa de 'Joc de Cartes', Marc Ribas busca el millor restaurant de calçots de fora de Catalunya

Amb l'inici de l'any comença també la temporada de calçots, i això ho sap bé el xef Marc Ribas. Al pròxim programa de Joc de Cartes, aquest producte català és el protagonista, encara que amb una petita variació. I és que Marc Ribas i el seu equip fan les maletes i se'n van a Madrid a buscar el millor restaurant de la capital per fer-ne una calçotada.

Marc Ribas dóna una segona oportunitat als calçots a Madrid

Aquesta no és la primera vegada que Marc Ribas es trasllada a Madrid buscant el millor restaurant de calçotada a la capital. El novembre del 2022, TV3 emetia un programa que prometia trobar un restaurant madrileny que seguís aquesta tradició catalana.

Tot i això, en aquest programa Marc Ribas va sortir molt decebut. I és que el xef només es va trobar calçots cremats, plens de sorra i amb una salsa avinagrada en lloc de salsa romesco. Després del descontentament d'aquella experiència, Marc Ribas ha decidit donar una segona oportunitat a Madrid i als calçots.

En aquesta ocasió, quatre nous restaurants competiran per esdevenir el millor restaurant de calçotada de Madrid.

El primer local que visitarà Ribas és el restaurant Matritum. Xavier Saludes, el seu propietari, català de naixement, va obrir aquesta taverna fa 25 anys al barri madrileny de La Latina. A Matritum, asseguren poder gaudir d'un menú de calçotada durant la temporada, amb producte venut “directament des de Lleida”.

El restaurant El Olivo, a Las Tablas, és el segon restaurant de la capital que competeix per endur-se el premi a millor restaurant. L'andalús Antonio Melgar vol demostrar que tot i ser a Madrid, a El Olivo s'han deixat captivar per aquesta tradició catalana. Tot i això, aquest restaurant té molts comentaris negatius pel preu dels seus menús. Marc Ribas vol comprovar si realment val la pena el preu d'aquest restaurant.

Marc Ribas busca el millor calçot de Madrid a Joc de Cartes
Marc Ribas busca el millor calçot de Madrid a Joc de Cartes | 3Cat

El restaurant Saffron, de la tarragonina Maribel Gutiérrez, és el tercer establiment que visitarà Marc Ribas. La seva propietària presumeix públicament de fer la millor salsa de calçots casolana de Madrid, cosa que el xef ha volgut comprovar en primera persona. Dins la carta de Saffron, també trobaran caragols i botifarra amb mongetes.

El darrer restaurant que entra en aquesta competició és El Calsot, escrit així. David Suriol, el propietari, assegura que fa més de vint anys que es dedica a la cuina del calçot. Aquest barceloní, resident a Madrid, ofereix al seu restaurant un menú amb torrades, embotits, graellada de verdures i carn a la brasa per acompanyar els calçots.

Ara només queda saber quin és el veredicte de Marc Ribas, i sí, per fi, surt satisfet d'una calçotada a Madrid.