Muntatge de Karlos Arguiñano i el plató de MasterChef

TELEVISIÓ

Karlos Arguiñano posa en dificultats 'Masterchef' just el dia de la seva estrena

Karlos Arguiñano ha deixat en evidència 'Masterchef' amb unes paraules dures i contundents que circulen per xarxes

Masterchef és un dels programes de més èxit de la televisió al nostre país. A més, ha aconseguit despertar l'interès per la cuina, així com popularitzar-la i valorar-la com cal. Objectius que, en certa manera, també ha anat aconseguint el xef Karlos Arguiñano, que ja fa dècades que és a la petita pantalla, ensenyant a preparar tota mena de receptes.

Tot i això, encara que tenen aquest nexe en comú, Masterchef no és del gust de l'esmentat cuiner. Només cal veure que fa un temps va fer unes declaracions que posaven el format en dubte. Declaracions que avui estan més actives que mai a les xarxes socials, just quan aquell espai estrena aquesta nit la seva nova edició.

Karlos Arguiñano qüestiona Masterchef

Karlos Arguiñano porta a la televisió des de finals dels anys 80, presentant i participant en tota mena de programes sobre gastronomia. Programes amb què ha intentat i intenta ensenyar a cuinar, demostrar la importància de la seva professió i fins i tot inculcar el valor de menjar bé.

Tot i això, el 2013 li va sortir un aliat i un competidor, alhora: Masterchef. Un concurs de La 1, amb aquests mateixos objectius, on ciutadans anònims persegueixen millorar les seves habilitats culinàries. Tot per canviar la seva vida i esdevenir cuiners professionals.

Cuina oberta de Karlos Arguiñano
Karlos Arguiñano fa anys que és a la televisió popularitzant la cuina | Atresmedia

Tot i que molts xefs professionals han passat i passen com a convidats a aquest format, Karlos mai hi ha estat. I no ho ha fet perquè no hi està d'acord ni amb aquest ni amb altres espais similars, com ara Top Chef, per exemple. Així ho va deixar clar fa un temps i aquestes declaracions prenen avui rellevància de nou, just quan s'estrena l'edició número 12 del concurs esmentat.

A les xarxes es poden veure aquestes manifestacions d'Arguiñano davant joves que somiaven ser cuiners: “M'han ofert fer aquests espais, però mai he volgut. Aquests no són programes de cuina, són realities. Aquí es busca més la llàgrima, el plor, el que et robo això, el que no et deixo fer això...”.

“La cuina és companyonia. Si tu fas mandonguilles i jo una sopa de peix, el normal és que ens donem suport, perquè surtin les dues coses collonudes, perquè després li fiques per la boca a la gent. En aquests programes, ningú no ha après a cuinar, semblen guerres”.

Una foto de primer pla de Karlos Arguiñano somrient
Karlos Arguiñano va ser molt dur contra 'Masterchef' i formats similars | Europa Press

Per si no n'hi hagués prou, va afegir: “Els nens fan coses de nens i cuinar és cosa de persones de 15 anys cap amunt. Una altra cosa és que a casa els petits ajudin a preparar algun plat amb coses que no tenen perill, com ara ganivets o foc”.

Karlos va exposar així que no està d'acord amb aquest tipus d'espais culinaris que tant d'èxit estan tenint des de fa temps. El que no sabem és què pensarà la seva germana, Eva Arguiñano, que es troba ara exercint com a jurat de Bake Off: famosos al horno.

Masterchef : tot el que se sap de la seva estrena

Masterchef, aliè a les opinions d'Arguiñano, estrena aquesta nit, a partir de les 22:50, la seva temporada número dotze d'anònims. S'hi mostrarà com 50 persones s'enfronten a l'última prova per poder convertir-se en concursants oficials. I no ho tindran gens fàcil.

Els candidats hauran d'acabar un plat davant del jurat habitual, compost per Pepe Rodríguez, Jordi Cruz i Samantha Vallejo-Nágera. Jurat que comptarà amb el suport i ajuda del xef Marcos Morán, que posseeix una estrella Michelin.

Captura de Pepe Rodríguez amb un cuiner a la promo de MasterChef 12 a La 1
'Masterchef' comptarà amb la presència de Marcos Morán | RTVE

Tot i que caldrà esperar per veure qui aconsegueixen passar a ser oficialment participants, ja s'han donat algunes pistes. Entre elles, que aconseguiran el davantal blanc des d'un exlegionari fins al guitarrista de Mónica Naranjo. Sense oblidar tampoc la directora d'una empresa de dietètica i un enginyer aeroespacial.

Fotografia de Pepe Rodríguez Rey, Samantha Vallejo-Nágera i Jordi Cruz als càstings de MasterChef
'Masterchef' triarà avui els seus nous concursants | RTVE
➡️ Televisió

Més notícies: