Muntatge de fotos de primer pla de José Luis Gil i, al costat, una imatge actual on apareix ell amb la seva dona somrient
TELEVISIÓ

La família de José Luis Gil assumeix que la notícia més esperada no arribarà el 2024

La família de l'actor és conscient que el pròxim any no podrà anunciar la millor de les notícies sobre José Luis Gil

José Luis Gil fa dos anys que està apartat de La que se avecina després de patir un ictus el 2021. Des d'aleshores, tant els companys de professió com els seguidors repeteixen la mateixa pregunta, l'actor tornarà a posar-se davant d'una càmera? Una qüestió que la seva família té clar a hores d'ara com respondre.

Ha estat la seva filla, Irene Gil, que aclaria la incògnita sobre si el seu pare podrà tornar a interpretar Enrique Pastor a la ficció. La filla del popular i estimat actor ho deixava clar a la revista Pronto. "No crec que el meu pare pugui tornar a la televisió, ha estat un ictus molt fort, que li ha deixat seqüeles greus", afirmava.

La filla de José Luis Gil revela finalment la realitat de l'estat de salut del seu pare

Irene revelava la gravetat de les seqüeles que l'infart cerebral ha deixat al seu pare. A més, es referia a la possibilitat que pogués tornar a la seva feina en la ficció. Tot i que la família està bolcada en la seva recuperació i la feina de neuròlegs i centres de rehabilitació, la situació sembla complicada.

José Luis Gil seriós en una imatge d'arxiu
La filla de José Luis Gil ha reconegut que no veu probable que el seu pare torni als escenaris | Europa Press

"Jo no ho veig", admetia. Tot i això, no es donava per vençuda. "Però tant de bo m'equivoqui i tot canviï a millor en el futur, encara que el pas del temps et fa perdre les esperances".

Va ser el 4 de novembre del 2021 quan Gil va ser hospitalitzat a causa d'un ictus isquèmic agut a l'hemisferi esquerre. Després de 22 dies ingressat, el saragossà va rebre l'alta i va continuar la recuperació a casa. Un cop fora de perill, l'actor va començar a valdre's per si mateix, però des de fa alguns mesos aquesta recuperació sembla haver-se estancat.

La família de José Luis Gil s'ha mostrat discreta sobre l'evolució de la salut de l'intèrpret. Però aquestes últimes declaracions han entristit els seus seguidors. La filla de l'actor explicava que "la vida no tornarà a ser la mateixa", insinuant que la realitat s'imposava malgrat els desitjos per recuperar-la.

Irene ha explicat que el seu pare conserva la mobilitat amb les dificultats pròpies de l'edat. D'altra banda, es referia a les seves capacitats cognitives: “El meu pare reconeix tothom”, explicava. "Si ve algú a veure'l, sap qui és, s'assabenta de tot, però té problemes per comunicar-se", ha assenyalat Irene.

Ara, enmig de les celebracions nadalenques, Irene compartia recentment un missatge amb els seus seguidors en què no ha pogut evitar la nostàlgia. "Nadal a casa sempre ha estat increïble: família, amics, menjar, llums, llaços, arbre, pessebre, regals… el pack complet", escrivia.

Amb les seves paraules, Irene deixa entreveure que aquest està sent un Nadal complicat. "Encara que la vida es torça, que aquest any s'ha torçat, posem l'arbre i muntem el Betlem", escrivia la filla de l'intèrpret. Tot i això, es mostrava amb forces per seguir endavant.

Els companys de La que se avecina mantenien l'esperança de tornar a treballar amb l'actor

Precisament el 9 de desembre passat, amb motiu del 66 aniversari de l'actor, la família l'aferrava en la intimitat de casa seva. La seva dona, l'actriu de doblatge Carolina Montijano, i els seus fills Irene, Daniel i Marta acompanyaven el patriarca de la família en una data tan assenyalada.

Muntatge de José Luis Gil amb els personatges de 'La que s'acosta' de fons
La família de José Luis Gil veu improbable que l'actor es torni a posar davant de la càmera | GTRES, Mediaset, e-noticies.cat

Una celebració a què s'unia l'actriu Ana Ruiz, amiga propera a Gil. El cert és que aquests dos últims anys, el saragossà ha rebut mostres d'afecte de tota la professió. Els seus companys de La que se avecina no volen perdre l'esperança que el seu personatge torni del Brasil, lloc on va viatjar per veure el seu fill.