Muntatge amb el plató de 'Pasapalabra' al fons, Cristina Medina difuminada i Roberto Leal amb gest seriós

TELEVISIÓ

Una companya de José Luis Gil arriba a 'Pasapalabra' i sorprèn Roberto Leal

L'amiga de José Luis Gil ha explicat una experiència molt complicada davant la sorpresa del presentador, Roberto Leal

José Luis Gil continua recuperant-se de l'ictus que va patir. En aquest camí dur està rebent l'afecte de la seva família, del públic i de nombrosos amics i col·legues de professió.

Precisament una d'aquestes amigues, amb què José Luis Gil ha treballat a la sèrie La que se avecina, és avui notícia. I és que ha anat a Pasapalabra, on ha relatat amb absoluta sinceritat, per a sorpresa de Roberto Leal, la batalla contra el càncer. Ens estem referint a Cristina Medina.

L'amiga de José Luis Gil relata el calvari davant de Roberto Leal

José Luis Gil, que està avançant en la seva recuperació, és conscient que la mala sort sembla estar sobre la sèrie La que se avecina. Sí, perquè molts dels actors que hi han participat han mort els últims anys. I uns altres han patit durs revessos de salut, com és el cas de Cristina, que ha patit un càncer de mama.

Ella ha acudit a Pasapalabra, el concurs de Roberto Leal, i allà no ha tingut objecció a parlar de com ha estat de difícil passar per aquest tràngol. Ho ha fet perquè ha revelat que està treballant en un pòdcast d'acompanyament oncològic, que s'anomenarà Próxima parada: cáncer.

La companya de José Luis ha exposat que durà a terme aquest projecte perquè, en passar per aquell, “he descobert que hi ha moltíssimes mancances. A qui poden, ens salven la vida, ho fan, però després, adeu. I no és així, perquè ens cal molta ajuda quan hem acabat els tractaments, perquè és una patologia per a tota la vida”.

De la mateixa manera, ha subratllat que “hi ha moltes coses que es desconeixen i, si puc treure una mica de tabú perquè, a poc a poc, ens mirin més normal, doncs fantàstic. Que deixin de mirar-nos com si estiguéssim mortes, que no, que no ens tractin com a moribundes”.

Captura de 'Pasapalabra' amb Cristina Medina parlant, José Mercé amb un jersei verd i Roberto Leal recolzat a la taula el 5 de febrer de 2024
La companya de José Luis Gil ha parlat sense embuts sobre el seu nou projecte i la raó d'aquest | Atresmedia

En aquest punt, també ha esclatat sobre la burocràcia relacionada amb aquesta patologia. Ha indicat que “som malaltia comuna, no desgravem, no tenim ajuda. Això què carall és? Necessitem una mica d'ajuda a amollar per la boca tot allò que ens passa, perquè la gent que ens acompanya també pugui encertar millor”.

“Hi ha una gran sensació de solitud i de desemparament, perquè no t'entén ningú, és impossible, només t'entén la gent que està com tu. Quan una altra persona ho amolla per la boca i ho escoltes, sents que no ets l'únic que està igual de malament. I, encara que sigui molt horrorós, et sents en el teu horror una mica més acompanyat”.

Cristina ha deixat Roberto Leal i tots els presents al plató absolutament sorpresos amb el seu dur testimoni. En aquest punt ha tornat a reiterar el pla que pretén dur a terme per ajudar els malalts que han passat o estan passant el mateix que ella ha patit. Per això, ha incidit que “parlarem de les coses que ens passen emocionalment en aquest tràngol de la vida”.

L'amiga de José Luis Gil ha afrontat el pitjor moment de la seva vida

José Luis Gil ha tingut sempre l'afecte i el suport de Cristina Medina, malgrat el dur revés que ella també ha viscut i del qual, sortosament, està molt recuperada. El setembre de 2021 va ser quan la sevillana va utilitzar les xarxes socials per revelar que li havia estat diagnosticat un càncer de mama. Diagnòstic que havia arribat durant una revisió rutinària.

Des de llavors, ha hagut de fer front a un dur tractament, però mai no ha deixat de visibilitzar la malaltia i tot allò que l'envolta. Així, des d'Instagram ha abordat assumptes com ara la necessitat d'ajuda, la manca de recursos econòmics per a aquella que la pateixen, la caiguda dels cabells o la necessitat de fer esport. Per tant, ha estat i és una veu necessària per entendre millor els malalts d'aquesta.