Muntatge de fotos de primer pla d'Ana Duato somrient i de fons el cartell promocional de la sèrie 'Cuéntame'
TELEVISIÓ

Audiències d'ahir: el futur d'Ana Duato després d'haver apostat per 'Cuéntame'

Les audiències ahir van enviar un missatge a Ana Duato abans del final de la sèrie

Les audiències d'ahir estaven expectants davant el retorn de l'última temporada de la mítica sèrie Cuéntame. La ficció de Televisión Española oferirà els seus últims episodis després de 22 anys en antena. Els teleespectadors en van rebre el primer en què Ana Duato interpreta Mercedes Fernández deixant un missatge molt clar.

El retorn ahir dimecres de la sèriea la programació de La 1 va ser un èxit d'audiència. L'episodi va obtenir un magnífic 13,3 % i va reunir gairebé un milió i mig d'espectadors, en concret 1 473 000. Un resultat que va donar a la cadena la victòria sobre la resta de programes dins de l'horari nocturn.

L'audiència d'ahir tenia clara quina era la seva opció

A més, les dades d'audiència en l'estrena d'aquesta temporada número 23 van superar també les de l'anterior. El gener de 2022, el començament de la temporada 22 va tenir una quota del 7,5 %, gairebé la meitat de la d'ahir. De fet, aquella va ser la pitjor estrena de la història de la sèrie.

Així, amb les dades d'ahir, Cuéntame va créixer 5,8 punts i va sumar 400 000 seguidors més. Serà en un mes i mig quan la sèrie dirà adeu definitivament a l'audiència després de més de dues dècades repassant la història del nostre país. A l'episodi d'ahir la família Alcántara s'acomiadava de la senyora Herminia, l'àvia, interpretada per María Galiana.

Imanol Arias, Ana Duato o Maria Galiana a l'inici del rodatge de la temporada final de Cuéntame Cómo Pasó a La 1

L'emissió d'aquest nou episodi de la sèrie acaba amb la ratxa de victòries de The Floor. El concurs d'Antena 3, que feia sis setmanes que era líder de la nit dels dimecres, va obtenir un 10,8 % de quota i 926 000 teleespectadors. Un resultat que deixa en evidència què preferia l'audiència.

Telecinco, amb El musical de tu vida dedicat a Tamara Falcó, va pujar 2,1 punts. L'espai presentat per Carlos Sobera va registrar una audiència de 752 000 espectadors i va aconseguir el 9 % de quota. Una dada optimista que fa oblidar el mínim que va registrar la setmana passada en què el programa estava dedicat a Loles León.

Pel que fa a la resta d'ofertes, Dos bodas gipsy va millorar 1,3 punts a Cuatro i Desmontando, a laSexta, amb prou feines va créixer dues dècimes.

Ana Duato reconeix que li costa assumir el final de la sèrie

Fa tan sols uns dies Ana Duato compartia les seves sensacions davant el final de la sèrie al programa Mañana más de RNE. “No vam pensar mai que arribaríem a fer tants episodis”, reconeixia l'actriu.

Pel que fa al futur de la valenciana, ella ho té clar, intentarà aconseguir un projecte que l'emocioni. “Després de Cuéntame, que parlem de coses tan importants, vull buscar una història i un projecte que m'agradi. M'agradaria explicar alguna cosa que importi i que commogui, sigui al teatre, al cinema o a la televisió”, assegurava.

Imanol Arias i Ana Duato al primer capítol de la temporada final de Cuéntame Como Pasó

El seu paper en la popular ficció ha convertit Ana Duato en icona d'una època i en una de les actrius més premiades de la història de la televisió nacional. Va debutar a la gran pantalla amb Madrid, pel·lícula rodada el 1987, encara que llavors era més popular per ser cosina del ballarí i coreògraf Nacho Duato.

Després, hi van arribar altres papers i algunes sèries, com ara Médico de familia, d'Emilio Aragón, en què Duato va treballar des de 1995 fins a 1997. Però sens dubte, és Cuéntame, projecte produït pel seu marit, Miguel Ángel Bernardeau, el que li ha donat el reconeixement i la fama com a actriu.

➡️ Televisió

Més notícies: