Muntatge amb un primer pla d'Emma García seriosa, un gràfic de barres blanques i interrogants vermells

Audiències ahir: Antena 3 amarga per sorpresa la 'Fiesta' d'Emma García

Les audiències ahir van ser especialment dures per al programa de Telecinco

Les audiències ahir ens van deixar bocabadats amb algunes de les seves dades. I no només a nosaltres, els espectadors, sinó també a totes les cadenes. En especial, van deixar estupefacte, i no positivament, Telecinco.

Les audiències ahir van sorprendre i van ser especialment dures amb el programa Fiesta, que presenta Emma García els caps de setmana. Li van deixar clar que no va ser líder de la seva franja com ho ha estat altres vegades. En aquesta ocasió, l'inesperat triomf va ser per a Antena 3.

Audiències ahir: donen una mala notícia a Fiesta

Les audiències han tornat a deixar clar que Telecinco viu una de les pitjors etapes de la seva història. Sí, perquè fins i tot els programes que havien de ser èxit assegurat ja no aconsegueixen les xifres d'abans. Un exemple d'això és GH VIP.

Doncs bé, ahir van reincidir que Mediaset és a la corda fluixa quant a seguiment de l'audiència. I és que el format Fiesta, que presenta Emma García els dissabtes i diumenges, no va ser el més vist de la seva franja horària. Els que estaven davant del televisor van preferir veure les dues pel·lícules de sobretaula d'Antena 3.

El primer llargmetratge d'Atresmedia, La verdad sobre mi padre, va obtenir un 13,2 % de quota i 1 350 000 seguidors. El segon, Robada: La historia de Carlina White, un 11,3 % i 1 162 000 espectadors.

Tot mentre que el programa de García va haver de conformar-se amb un 9,6 % de quota de pantalla i 1 034 000 espectadors. Per això, queda de manifest que segueix sense enganxar el públic, encara que va aconseguir un 0,4 % més de quota. No ho fa des que va començar a emetre's, ja que el màxim que ha aconseguit de mitjana és un 10,9 %.

Emma Garcia amb rostre enfadat al plató de 'Fiesta'
Les audiències ahir van deixar clar que van preferir el cine d'Antena 3 a 'Fiesta' | Telecinco

Una xifra mitjana que queda força lluny de la que obtenia el seu antecessor, Viva la vida. Aquest va arribar a assolir un 13,6 % en alguna de les seves temporades.

Lògicament, aquestes audiències han estat un revés per a Emma i per a tota la seva cadena. Encara més si veiem que fins i tot l'espai va arribar a ser superat per la pel·lícula de La 1 quan van coincidir en horari. Ens estem referint a la comèdia romàntica Sweet Home Alabama, que va registrar un 11,8 % i 1 213 000 teleespectadors.

A més, les dades aclareixen que la quarta posició del rànquing va ser per a Cuatro amb la pel·lícula En acto de servicio, que va aconseguir un 6,8 %. I la cinquena va recaure en La Roca, de La Sexta, amb un 4,8 %.

Les audiències d'ahir: motiu per fer reflexionar Telecinco

Les audiències ahir van parlar i van deixar clar que Fiesta, malgrat que hi ha setmanes que ha estat líder de la franja, no aconsegueix un públic fidel. Encara més, van evidenciar que el programa de Telecinco està molt lluny dels resultats que aconseguia Viva la vida. I això és una cosa que haurà de portar a reflexionar la cadena.

És veritat que l'esmentat programa d'Emma de vegades ha aconseguit captivar, més o menys, els espectadors amb les notícies dels seus col·laboradors. Fins i tot amb exclusives de personatges molt famosos, com ara la recent de Victòria Federica. Però no acaba de convèncer com s'esperava.

Per què? Doncs a les xarxes hi ha opinions de tots els gustos. Uns creuen que les seves males audiències són fruit del boicot a Telecinco, per retirar diversos espais i per vetar la família Mohedano. Uns altres pensen que no agrada per l'elenc de col·laboradors, perquè molts tenen cansades les audiències, com seria el cas d'Amor Romeira o Ana María Aldón.

Captura del programa de Telecinco 'Fiesta' amb tots els col·laboradors mirant unes imatges
La raó de les audiències pot ser, entre altres coses, que l'elenc de col·laboradors no convenç | Mediaset

I també hi ha els que opinen que s'aborden temes poc interessants moltes vegades. Sigui com sigui, és clar que Mediaset haurà de reflexionar i prendre mesures per evitar que aquest espai dels caps de setmana segueixi sumant mals resultats i pèrdues de lideratge.