Muntatge de fotos de primer pla d'Antonio David Flores amb rostre seriós i, al costat, una imatge de Borja Prado també amb rostre seriós; tots dos tenen un plànol general de les instal·lacions de Mediaset a Madrid darrere
TELEVISIÓ

Antonio David Flores destapa el que pocs saben sobre Borja Prado i Mediaset

Antonio David Flores dona detalls dels motius pels quals en realitat Borja Prado va sortir de Mediaset

Antonio David Flores ha emès un últim vídeo en què, entre altres assumptes, s'ha referit a la sortida de Borja Prado de Mediaset.

L'ara youtuber s'ha encarregat d'analitzar punt per punt una publicació en què es revelen les causes reals que haurien motivat la marxa del directiu del grup audiovisual. Una gravació en què Antonio David no ha amagat què pensa sobre certs esdeveniments, que si bé semblaven no tenir importància, ara s'ha descobert que sí que ho eren.

L'exguàrdia civil analitzava un article publicat el 31 de desembre passat al portal Edatv. Una informació titulada “La guerra sucia del Gobierno para forzar la marcha de Borja Prado de Mediaset con inspección de Hacienda incluida”. Antonio David, que va resultar acomiadat de Telecinco després de l'emissió del documental Rocío, contar la verdad para seguir viva, decidia tractar aquest assumpte al seu canal de YouTube.

Antonio David Flores ha tret a la llum la vertadera raó que ha allunyat Borja Prado de Mediaset

Flores, després de llegir l'article del mitjà esmentat, recordava que té a l'hemeroteca un vídeo en què explicava tot allò que va passar amb Borja Prado. Per a l'exmarit de Rocío Carrasco, aquest text dona sentit i fa que encaixin peces del puzle que fins ara estaven soltes. La publicació suggereix que el directiu va pagar car el fet de “dreçar la línia editorial del grup cap a posicions properes a centredreta”.

Edatv en la seva publicació deixa clar que l'actitud de Borja Prado va tenir conseqüències. Pel que sembla, el president de Mediaset va rebre, sobtadament, una inspecció d'Hisenda, cosa que va relacionar amb una estratègia del Govern per intimidar-lo i acovardir-lo.

El fet que Borja Prado convertís Mediaset en un “grup més plural” sumat a la mort de Silvio Berlusconi va provocar que els enemics de Prado li traguessin poder. Alessandro Salem va prendre el control de la companyia coneixent el malestar del Govern amb Prado.

Captura de pantalla d'un vídeo del canal de YouTube d'Antonio David Flores on apareix ell amb cara seriosa mentre parla de Mediaset i Borja Prado
El youtuber ha donat detalls fins ara desconeguts sobre la marxa de Prado de Mediaset | Mediaset

Així, basant-se en la crisi d'audiència i anunciants, Salem va convèncer els fills de Berlusconi que anar en contra de Moncloa era una estratègia temerària. Per aquest motiu va aconseguir que Prado fos exclòs de les tasques executives i editorials, i el van deixar com un mer responsable institucional.

Més enllà de la política, l'exguàrdia civil també es referia al seu vídeo a acomiadaments “interessants” com “Jaime Peñafiel, afí a Joan Carles I però crític amb la reina Letícia”. "Sembla que l'any 2023-2024 és l'any dels acomiadaments de periodistes", continuava dient Antonio David. Una reflexió que tot seguit venia de referir-se a les baixes relacionades amb l'univers Sálvame.

Segons Antonio David ja encaixen totes les peces del puzle que fins ara no s'entenien

El mateix Antonio David va deixar de treballar per al grup audiovisual el març de 2021 després de l'emissió del primer episodi de la sèrie en què Rocío Carrasco era protagonista. La filla de la cantant chipionera va acusar públicament de maltractament físic i psicològic el seu exmarit i, fins aleshores, tertulià del programa.

Un acomiadament del qual es fa fer ressò i després d'aquest el malagueny va portar als tribunals la productora del programa. Després de diversos mesos, el tribunal va donar la victòria a Antonio David davant de La Fábrica de la Tele en confirmar la nul·litat del seu acomiadament. Un acte que va deixar clara la vulneració del dret a l'honor de Flores, que va veure com la sentència li donava la raó.