Muntatge de José Luis Gil amb els personatges de 'La que s'acosta' de fons
TELEVISIÓ

Els amics fidels de José Luis Gil demostren els seus sentiments amb una foto

Els seguidors de 'La que se avecina' són conscients que José Luis Gil continua avui dia molt present entre els seus amics

La que se avecina ja suma 14 temporades entretenint el públic. La comèdia més longeva de la televisió a Espanya va estrenar nous capítols després d'un any d'aturada. Una bona notícia per als seguidors que han vist el gest que ha tingut La que se avecina amb un dels seus integrants més estimats, el popular José Luis Gil.

Ja s'han complert dos anys des que el saragossà va patir un ictus cerebral que el manté allunyat de la seva professió. L'intèrpret continua recuperant-se envoltat per l'afecte dels seus familiars més propers. Durant aquest temps hem sabut coses d'ell per les publicacions de la seva filla Irene Gil a les xarxes o per les declaracions de companys de repartiment.

José Luis Gil és conscient del detall dels seus companys a la nova temporada

L'absència de José Luis Gil des de la temporada passada va ser justificat pels germans Caballero, creadors de la ficció, que el van enviar lluny de Mirador de Montepinar. A la temporada 13 de La que se avecina, es va descobrir que Enrique Pastor, personatge al qual dona vida GIl, va viatjar fins a Brasil per reunir-se amb el seu fill.

Tot i això, el més destacat d'aquesta nova temporada han estat els petits gestos a tall d'homenatge que la sèrie està fent a un dels seus intèrprets més populars. El públic ha pogut veure als capítols d'aquesta nova temporada diversos moments en què la figura d'Enrique Pastor surt a la llum.

José Luis Gil, Jordi Sánchez i Luis Merlo en una escena de 'La que se avecina'
El personatge que José Luis Gil interpreta a 'La que se avecina' encara és al Brasil | Mediaset

Fotos col·locades estratègicament sobre els mobles o comentaris sobre la seva fictícia situació, així com mencions al seu personatge. Gestos que deixen clar que ni els responsables de la sèrie ni els actors ni, per descomptat, el públic s'oblida de l'estimat actor. Detalls que serveixen per mantenir present el personatge de José Luis Gil mentre es recupera.

Precisament fa només tres dies, Laura Caballero, una de les directores de la sèrie, tenia unes paraules per a José Luis Gil. Va ser durant la recepció del Premi d'Honor del Festival Internacional de Cinema d'Almeria. Una ocasió en què Caballero enviava un missatge d'afecte als actors de la sèrie que, malauradament, ja no hi són.

“Aquest premi va per a tots ells”, començava dient. "Amenacem de continuar fent capítols fins que José Luis Gil es recuperi i pugui tornar amb nosaltres, moltes gràcies". Les seves paraules no poden deixar més clar que una de les creadores de La que se avecina confia cegament en la reincorporació de l'actor al repartiment.

Alberto Caballero, l'altre director de la ficció, també es referia al saragossà el mes de setembre passat al FesTVal a Vitòria. "El desig de tot l'equip és que torni a la feina sempre que sigui possible", reconeixia. “Per a nosaltres va ser un xoc, era l'únic actor que havia estat des del capítol u”, explicava Caballero.

Els seguidors de La que se avecina han vist com l'actor continua present a la ficció

Unes paraules que explicarien el perquè dels guionistes a donar continuïtat a un personatge com el de Gil. Mentrestant, l'actor continua centrat en la seva recuperació lluny dels escenaris. Les informacions que se'n tenen arriben de vegades dels seus companys.

És el cas de Pablo Chiapela, Amador en La que se avecina, qui destacava que “José Luis és allà en una situació complicada”. Així i tot, reconeixia que “està bé físicament”.

José Luis Gil amb la seva filla, Irene Gil, passejant pel carrer
La filla de José Luis Gil va compartir recentment una publicació en què va parlar del seu pare | Instagram, @irenegilmont

Fa tan sols un mes era la filla de l'actor qui tornava a avançar alguna dada més sobre el seu pare. Irene Gil reconeixia a través d'un missatge publicat a Instagram que “la vida no tornarà a ser la mateixa”. “És dur haver de parlar en nom seu, m'agradaria que ell pogués respondre als vostres missatges”, reconeixia a les xarxes.