Muntatge amb els personatges d''Amar es para siempre' el logotip de la sèrie i una silueta d'una cantant
TELEVISIÓ

L'actriu d''Amar es para siempre' que és neta de la cantant més famosa d'Espanya

'Amar es para siempre' ha comptat amb la presència d'una actriu el cognom de la qual és molt popular al nostre país

Amar es para siempre és la popular sèrie d'Antena 3 que fa més d'una dècada que està en antena i que ja suma 12 temporades. Una de les ficcions espanyoles més longeves de la televisió que aconsegueix reunir davant de la pantalla cada tarda més d'un milió de persones. Aquesta producció compta entre els seus intèrprets amb una dona l'àvia de la qual és una popular artista coneguda per tots.

Amar es para siempre es troba en aquests moments emetent la seva última temporada. Els que seran els seus darrers capítols estan preparant l'espectador per a un final que estarà ple de sorpreses. Va començar a emetre's l'any 2013 i no va trigar a conquerir el públic, una ficció que ha marcat diverses generacions i ha sabut retratar la societat del nostre país.

La neta de l'artista més famosa del nostre país va formar part d'Amar es para siempre

Per la sèrie hi han passat més de 1.500 actors. Entre tots hi ha un cognom destacat que és improbable que hagi estat passat per alt. Es tracta de l'actriu Elena Furiase, filla de la cantant i actriu Lolita i neta d'una de les artistes més reconegudes del nostre país, Lola Flores.

El paper d'Elena era Olga Lozano, una jove hostessa de la companyia Peninsular Aerolíneas. El seu caràcter tradicional li va provocar enfrontaments amb la resta de les companyes, massa atractives i modernes per a l'època. Olga, a més, tenia una germana molt malalta i el seu desig era que pogués complir els seus somnis.

La neta de Lola Flores explicava com li va arribar l'oportunitat de treballar a Amar es para siempre. "Em van trucar i em van dir que hi havia un personatge per a la nova temporada que començava a Antena 3, i vaig acceptar. És una sèrie que té moltíssims anys i amb una qualitat meravellosa i em venia molt de gust tornar a la tele", explicava en una entrevista.

Elena Furiase al seu personatge d''Amar es para siempre'
Elena Furiase es va convertir en Olga Lozano a 'Amar es para siempre' | Atresmedia

Furiase reconeixia que l'equip de maquillatge "va fer una feina impressionant". I va reconèixer que el que portava pitjor era el llenguatge. "Se m'escapen paraules que abans no es deien, com ara «vale» o «venga»", reconeixia.

Unes declaracions en què la neta de Lola Flores era preguntada sobre si s'havia plantejat en algun moment fer servir el cognom matern. Elena explicava que no, “ni tan sols al principi, quan estava començant i havia de pensar en el meu nom artístic”. L'actriu és conscient que és coneguda per pertànyer a una família d'artistes molt popular al nostre país.

Elena Furiase va interpretar el paper d'una hostessa a Amar es para siempre

"Tinc un cognom molt bonic, que és el del meu pare, i que és poc comú aquí, perquè és italià", explicava aleshores. "No volia que la gent pensés que em canviava el cognom per ser més famosa. Realment no ho vaig pensar gaire, em dic Elena Furiase, i així em coneixen".

Elena, que actualment té 35 anys, va participar en un total de 48 episodis d'Amar es para siempre. Al seu currículum compta amb una llarga trajectòria a l'esquena al món de la interpretació. Sèries tan populars com El internado, també d'Antena 3, o El Ministerio del Tiempo de La 1, són alguns exemples de ficcions en què ha participat.

La filla de Lolita només tenia 8 anys quan va morir la seva popular àvia, tot i això la recorda amb gran afecte. L'actriu comparteix sovint a les xarxes imatges de 'La Faraona', com era coneguda Lola Flores, amb missatges que deixen clar el record inesborrable que hi romanen. "Recordant-te sempre... encara que era petita, tinc records a la meva retina que no passaran... i tu tampoc", escrivia.