Ignacio Garriga amb camisa blanca i la paraula "AJUDES" en lletres blaves.
POLÍTICA

Vox carrega contra el nou decàleg d'empadronament de la Generalitat

Denuncia que les noves condicions per empadronar reforçaran 'l'efecte crida' a Catalunya

Una de les cares del debat sobre la immigració il·legal és la dels empadronaments. Això ha aixecat fortes polèmiques a Catalunya. Perquè els fraus són evidents i són a l'ordre del dia.

Fins i tot l'alcalde socialista de Barcelona, Jaume Collboni, va avisar les ONG que ja no podrien empadronar persones a les seves seus socials. Això contrasta amb una altra informació que va aparèixer uns mesos després. Segons va admetre una diputada provincial del PSC, l'Ajuntament de Barcelona havia empadronat gairebé 6.000 persones en un edifici públic.

Per la seva banda, Sílvia Orriols també ha protagonitzat polèmiques que a la premsa subvencionada li va interessar magnificar. Perquè de no parlar sobre els empadronaments als centenars de municipis catalans, passem a parlar gairebé en exclusiva de Ripoll. Fins i tot el president Illa va dir a Orriols al Parlament que l'estaria "vigilant".

Edifici d´apartaments amb balcons i arbres a la vorera, amb cel parcialment ennuvolat.

La crítica de Vox als empadronaments il·legals

Un dels partits que més s'ha destacat a la denúncia dels empadronaments fraudulents ha estat Vox. De fet, el frau de les gairebé 6.000 persones empadronades a l'edifici de Barcelona es va destapar per iniciativa de Vox. I ara els d'Ignacio Garriga han tornat a la càrrega.

En un vídeo publicat a les xarxes socials, Ignacio Garriga ha denunciat el nou decàleg d'empadronament de la Generalitat. El tercer punt assenyala que caldrà empadronador a les persones que resideixin de forma irregular en un habitatge. “No, no és cap broma”, diu Garriga.

Davant d'això, Garriga s'ha mostrat molt indignat. Ha criticat que això encoratjarà encara més l'efecte crida. “Si okupes un habitatge o entres il·legalment, t'empadronaran i podràs gaudir de totes les ajudes socials”, diu Garriga. "Com no serà Catalunya el paradís de l'okupació?", conclou.

Tallar amb “l'efecte crida”

El líder de Vox a Catalunya insisteix que “cal posar fi a l'empadronament fraudulent com a mètode encobert per regularitzar”. Així mateix, assenyala que la solució al problema dels okupes és la “mà dura”. Sobre això cal destacar que Catalunya concreta el 40% de les okupacions de tot Espanya.

Aquesta mesura rau en la línia del que han exigit des de Vox a propòsit de la immigració irregular. La setmana passada van enviar una carta a la Mesa del Parlament demanant aplicar totes aquelles mesures que acabin amb “l'efecte crida”. Entre aquestes mesures, destacava la fi de les ajudes a les ONG o la deportació dels immigrants il·legals.

➡️ Política

Més notícies: