Fotografia de Silvia Orriols a Ripoll
POLÍTICA

Sílvia Orriols enfonsa una periodista que qüestionava la seva política d'empadronament

La líder d'Aliança Catalana deixa sense arguments una redactora que intentava posar-la contra les cordes

Fa uns mesos, El Periódico va iniciar una campanya per atacar Sílvia Orriols. Van criticar la seva política d'empadronaments a Ripoll i, després de diversos dies insistint en el tema, fins i tot diversos organismes com el Govern de la Generalitat o el Gobierno d'Espanya van arribar a pronunciar-se.

Va passar el temps i al final ningú no va poder demostrar que la líder d'Aliança Catalana estigués saltant-se cap llei. De fet, se cenyia als tres mesos que permet la legislació per comprovar la veracitat de les dades que presentaven els aspirants al padró. Però el mal ja estava fet –i segurament el seu objectiu també, que no era altre que intentar desprestigiar-la a les portes de les eleccions catalanes–.

Muntatge de fotos de primer pla de Sílvia Orriols somrient i, de fons, la captura de pantalla d'una notícia d''El Periódico'

Mentre va durar aquesta campanya, El Periódico bàsicament va donar veu als presumptes afectats per la política d'empadronament de Sílvia Orriols. Ara, finalment han parlat amb l'alcaldessa de Ripoll i la periodista que va publicar totes aquestes peces ha intentat posar-la contra les cordes.

Ho ha fet amb una entrevista que, en alguns moments, ha semblat més un debat que no pas una entrevista. Tot i això, malgrat els intents de la periodista de deixar en evidència Orriols, aquesta ha enfonsat la redactora a base d'arguments. Això, però, no ha impedit a El Periódico tergiversar les seves paraules.

El Periódico titula que Sílvia Orriols 'presumeix d'incomplir la llei del padró: "No empadronaré ningú que visqui en un lloc insalubre"'. Tot i això, mirant el vídeo de l'entrevista, en cap moment la líder d'Aliança Catalana diu això. La periodista pregunta si empadronaria algú que viu sota un pont i l'alcaldessa de Ripoll li diu que no s'han trobat mai en aquest cas i que, si algun dia hi ha algun cas, "ja la trucaré".

Sílvia Orriols recorda que la llei diu que el padró "ha de reflectir la realitat del municipi" i que, fins ara, els únics casos en què han denegat l'empadronament són de "persones que feien un ús fraudulent" del padró. És a dir, que asseguraven viure en un habitatge on realment no vivien.

"Venien a empadronar-se per tenir accés gratuït als serveis públics i per tant era un frau al contribuent català", diu. "A través de seguiment policial s'ha demostrat que la majoria de les persones que deien viure en aquests domicilis no hi vivien. Per tant, no estem obligats a empadronar-los". "Hem consultat amb advocats i estem seguint la legalitat vigent", recorda.

La periodista d'El Periódico insisteix en el tema, preguntant pels empadronaments sense domicili fix, cosa que preveu la llei. Orriols li deixa clar que "no pots empadronar una persona en una església si no hi viu, això és un frau". Aleshores, la periodista li pregunta pels sensesostre que viuen a Ripoll, però l'alcaldessa li explica que no n'hi ha cap al municipi. "No ha vingut mai cap sensesostre a empadronar-se a l'Ajuntament", explica.

Això sí, Sílvia Orriols deixa clar que "em sembla lamentable que l'administració consenti que es facin aquest tipus d'empadronaments en llocs absolutament insalubres[com a coves, per exemple]. No sé com gosen els governs suposadament d'esquerres de permetre això". En resum, aquesta entrevista acaba sent un clar exemple d'"anar a per llana i tornar esquilat".

➡️ Política

Més notícies: