Imatge panoràmica de la ciutat de Barcelona
POLÍTICA

L'Ajuntament de BCN admet que ha empadronat 5.900 persones en un immoble públic

Vox anuncia que demanarà explicacions a l'alcalde Collboni per conèixer si aquesta és una pràctica habitual

A l'últim Consell Plenari del districte de Nou Barris, l'Ajuntament de Barcelona va proporcionar una informació que ha passat desapercebuda.

A preguntes de la portaveu de Vox en aquest districte, Yolanda Ferrer, una de les conselleres socialistes, Leonor Fernández, va explicar que en un sol immoble dels serveis socials hi havia 5.900 persones empadronades.

Muntatge de fotos barri de Barcelona

Davant d'aquestes declaracions, la portaveu de Vox va compartir per xarxes socials el fragment del vídeo amb les declaracions. En el seu missatge, es mostrava indignada per la informació i acusava l'ajuntament de ser “còmplices de la immigració il·legal massiva i descontrolada”:

La pregunta de Vox va venir motivada per la dinàmica d'empadronaments que s'observa al districte.

Segons la informació de l'Oficina Municipal de Dades de Barcelona, Nou Barris té el nombre més elevat de residents extracomunitaris dels darrers anys. Entre el 2022 i el 2023, per exemple, hi va haver 1.435 empadronaments més.

L'Ajuntament va prohibir a les ONG's empadronar a les seves seus

El padró és un tema de debat recurrent quan es toca la qüestió migratòria. Com és sabut, és una condició necessària per poder accedir de manera fluida i legal als diferents serveis socials.

En aquest sentit, la lluita contra el frau als empadronaments sol ser una prioritat dels governs municipals. En cas contrari, els fraus de llei poden ser constants i això es deixa notar en moltes altres capes de l'administració.

Sense anar més lluny, fa poc més de dos mesos era notícia que l'ajuntament socialista de Barcelona havia prohibit a les ONG empadronar a les seves seus. Segons va explicar l'ajuntament a les ONG's, les seves seus “no es corresponen amb un habitatge” i, per tant, no poden figurar com un padró.

Per això, aquesta decisió que va prendre l'Ajuntament contrasta amb la informació que s'acaba de conèixer sobre els 5.900 empadronaments en un sol immoble de Nou Barris.

Vox demanarà explicacions a Collboni

Davant d'aquestes informacions, el grup municipal de Vox anuncia que demanaran explicacions a l'alcalde de Collboni.

"És preocupant la permissivitat sense control dels empadronaments per part del consistori, una situació que pot provocar un efecte crida i l'augment de pisos pastera", ha assenyalat el líder municipal del partit, Gonzalo de Oro.

En aquest sentit, Vox denuncia que no se'ls ha informat sobre la nacionalitat ni sobre el tipus d'immoble que acull aquests 5.900 empadronaments.

Així mateix, des de Vox diuen que no entén que es pugui donar aquesta situació quan un dels requisits per a l'empadronament és que un treballador municipal es desplaça fins al domicili per acreditar la legalitat de tot el procediment.

➡️ Política

Més notícies: