Ignacio Garriga parlant en un podi amb el logotip del Parlament de Catalunya al fons.
POLÍTICA

Vox vol que Catalunya declari el seu rebuig a les ONG que inciten la immigració il·legal

Els d'Ignacio Garriga insisteixen en la necessitat d'aturar 'l'efecte crida' per acabar amb la pressió migratòria

En una carta remesa a la Mesa del Parlament, el grup parlamentari de Vox a Catalunya ha presentat una proposta de resolució "relativa al trasllat d'immigrants il·legals fora d'Espanya".

A l'exposició de motius, els d'Ignacio Garriga parlen d'una “invasió migratòria sense precedents” de “conseqüències nefastes”. Pel que fa a Catalunya, assenyalen que la situació ha “superat qualsevol límit possible”. En referència a unes paraules de l'exconseller Campuzano, des de Vox adverteixen que en aquests moments hi ha prop de cent mil il·legals a Catalunya.

Segons la formació, aquesta situació és insostenible i afecta de manera especialment negativa “aquells que viuen en barris més desafavorits”. En aquest sentit, fan referència a alguns dels problemes més destacats que té Catalunya en aquests moments. Inseguretat, inestabilitat econòmica i saturació dels serveis públics, “conseqüències del multiculturalisme”, diu Vox.

Diversos migrants són atesos pels serveis d'emergències, al moll de La Restinga, a 9 de novembre de 2023, a El Hierro, Illes Canàries

Les propostes de Vox

A l'apartat de les propostes i solucions, des de Vox insisteixen en la seva postura. El que és prioritari, expliquen, és acabar amb l'efecte crida. Entre altres motius, perquè porta milers de persones “a jugar-se la vida, i a perdre-la tràgicament en massa casos”, expliquen.

“S'ha de traslladar un missatge clar que qualsevol immigrant que arribi il·legalment mai no podrà regularitzar la seva situació a Espanya. I perseguir aquells que es lucren amb el tràfic de persones”.

Això es troba en la línia de les propostes que va explicar el portaveu parlamentari, Joan Garriga, el juliol passat. Garriga va insistir també en la necessitat d'acabar amb el “drama humanitari” que suposa la immigració il·legal.

Ignacio Garriga amb vestit fosc parlant en un podi amb micròfons al Parlament de Catalunya

Per tot això, des de Vox plantegen una bateria de mesures amb caràcter d'urgència per tallar l'efecte crida. A més de l'expulsió dels irregulars, proposen el tancament dels centres de 'menes' i rebutjar l'obertura de nous centres d'acollida. En conseqüència, el finançament dels serveis migratoris hauria d'estar destinat al trasllat dels irregulars als seus països d'origen o, si no, a Brussel·les.

En aquest sentit, fan especial èmfasi que Catalunya sigui declarada “regió que no recolza les associacions i ONG que col·laborin amb les màfies del tràfic d'éssers humans i la immigració il·legal”.

Finalment, cal destacar una de les mesures proposades pels d'Ignacio Garriga. Es tracta de la celebració d'una “consulta” popular relativa al reforç de la seguretat i “en què es plantegi l'expulsió de tots els immigrants il·legals” de Catalunya.

➡️ Política

Més notícies: