El president de la Generalitat, Salvador Illa, parlant des del faristol del Parlament de Catalunya
POLÍTICA

VÍDEO: Illa amenaça Sílvia Orriols i el PSC compara Aliança Catalana amb els nazis

Es viuen forts moments de tensió al Parlament entre socialistes i Sílvia Orriols: 'I estaré vigilant...'

La derrota del processisme, la presidència del PSC, la caiguda de l'esquerra de la woke, el creixement de la dreta constitucionalista i la irrupció d'Aliança Catalana han deixat un paisatge parlamentari a Catalunya ple de tensió. Ja en tenim els primers exemples. Com s'esperava, Sílvia Orriols és protagonista en aquest punt.

En la intervenció al Parlament, la diputada Orriols va tenir paraules molt gruixudes contra el nou Govern del PSC. Entre les coses que va plantejar, hi havia la seva crítica a l'islam i a que es permetés l'entrada de la diputada d'ERC, Najat Driouech, coneguda per portar el vel musulmà.

En la seva resposta, el president Illa es va mostrar molt contundent contra Orriols i va començar per dir-li que “no és ningú per donar lliçons de qui és català i qui no és català”, cosa que va provocar un fort aplaudiment de la seva bancada. Tot i que el plat fort va ser la seva referència a Ripoll.

Una persona parlant en un podi davant una audiència en un saló de sessions parlamentàries amb seients vermells i columnes de marbre.

“I perquè tingui les coses ben clares: jo també governo per als ciutadans de Ripoll”, va dir, abans d'afegir, “I estaré vigilant el que fa vostè com a alcaldessa de Ripoll. I vostè, com tothom, complirà amb la legalitat”. Es tracta d'una clara referència a la polèmica sobre els empadronaments d'Orriols a Ripoll:

Apareixen els nazis

Aquest enfrontament entre Aliança Catalana i el PSC no només va tenir com a protagonista els líders dels partits. Alguns diputats també es van llançar entre si acusacions i insinuacions molt greus. En aquest sentit, destaca la intervenció del diputat socialista Ferran Pedret.

En el seu discurs des del faristol, el diputat Pedret va parlar que al discurs d'Orriols hi havia molt “odi i discriminació, i que és absolutament corrosiu per a la convivència a Catalunya”. Però el més destacat de les paraules del diputat va ser la referència als nazis.

“A aquest discurs només li cal un repicar de botes per tenir el discurs que es pogués haver fet a la Baviera del 33”, va dir Pedret en clara al·lusió als inicis del partit nacionalsocialista alemany:

Aquesta comparació ha despertat les ires dels seguidors d'Orriols i d'Aliança Catalana, que han posat el crit al cel per al·lusió als nazis. Així mateix, li retreuen al president Rull que no intervingués per tallar aquesta classe de referències.

➡️ Política

Més notícies: