Imatge de Jaume Collboni assenyalant amb el dit durant un míting del PSC a Barcelona

POLÍTICA

ONG's de Barcelona ja no podran empadronar a les seves seus

L'Ajuntament pretén portar un control més estricte dels empadronaments a la ciutat

Cop inesperat a les ONG situades a Barcelona. Segons ha informat el diari ARA, l'ajuntament de l'alcalde Collboni no permetrà l'empadronament de persones a les seus d'aquestes organitzacions. Així mateix, s'anul·larà el padró de les persones afectades, que l'hauran de reprendre per altres vies. Les ONG veuen amb preocupació la mesura i estan esperant més informació.

De moment, calma tensa

Segons diverses cartes a què ha tingut accés l'ARA, el Registre de Barcelona s'ha posat en contacte amb algunes ONG per avisar d'un canvi de pes. A partir d'ara, ja no podran presentar la seva seu com a lloc de residència per aconseguir el padró llevat que ofereixin un llit.

De moment, les fonts consultades per l'ARA no es volen pronunciar gaire perquè estan en converses amb l'Ajuntament. En qualsevol cas, manifesten la seva preocupació davant d'una mesura que, a més, deixarà sense efectes els padrons que ja s'han fet d'aquesta manera, que poden assolir al voltant de les 1.000 persones.

L'objectiu del consistori és centralitzar els padrons per portar un registre fidel. I és que, segons la carta remesa a aquestes organitzacions, les seus socials “no es corresponen a un habitatge”. D'aquesta manera, sembla que el PSC vol posar fi a una possibilitat administrativa que, fins ara, es feia servir per empadronar persones que estan fora del circuit burocràtic estàndard.

'L'efecte crida' de Barcelona

L'ajuntament de Barcelona es defensa de la mateixa manera que ho fan la resta d'ajuntaments quan tenen algun tipus de polèmica amb el padró: insistir que vetllen pel compliment dels requisits. Això inclou enviar funcionaris al domicili en qüestió per comprovar que no es produeixen fraus de llei o, en cas que sigui necessari, atendre les persones que estan fora del circuit.

De moment, i a l'espera de veure com es concreta aquest canvi, hi ha prudència entre les diferents parts implicades. El Síndic de Greuges, per exemple, ja qüestiona com s'organitzarà l'ajuntament per garantir els tractaments mèdics urgents de les persones afectades.

De fons, batega una exigència que Barcelona té des de fa temps. I no és cap altra que l'Ajuntament es queixa de l'efecte crida que té la ciutat a l'hora d'empadronar, que és la porta als diferents serveis socials.

➡️ Política

Més notícies: