Primer pla de Xavier García Albiol amb cara seriosa i alçant el dit índex de la mà esquerra
POLÍTICA

Vergonyós cas d'uns reincidents destapat per Albiol: 150 detencions en 30 dies

A l'alcalde de Badalona no el sorprèn que la inseguretat augmenti: 'Han descobert a Espanya la ganga de la seva vida...'

Fins que no siguin efectives les mesures contra la multireincidència que va aprovar el Congrés, episodis com els que narra Xavier García Albiol seran comuns.

Fa pocs dies, per exemple, l'alcalde de Badalona va denunciar que havien detingut en 65 ocasions el mateix lladre. Però la reguera de multireincidents que se saben impunes no s'atura. Avui mateix, l'alcalde Albiol ha tornat a compartir un cas difícil de creure.

El clam del món municipal

Segons ha explicat, la policia de la seva ciutat va detenir ahir un “reincident de nacionalitat polonesa per robar cable a la via del tren”. En total, aquest subjecte acumula 31 detencions. En qualsevol cas, el balanç general del darrer mes a Badalona és preocupant.

Policies aturant dues persones contra una paret.

Albiol explica que en menys d'un mes han detingut sis persones que acumulen 150 detencions. És una persona de nacionalitat espanyola i quatre estrangers. La conclusió d'Albiol és la mateixa de sempre: “han descobert a Espanya la ganga de la seva vida, com no ha d'augmentar la inseguretat...”.

Sobre el problema de la multireincidència, l'alcalde de Badalona també va fer una predicció inquietant. Segons va dir, a aquest ritme pot passar que els ciutadans, farts de la impotència, es prenguin la justícia pel seu compte. Això va portar alguns ministres del Gobierno a acusar Albiol d'encendre els ànims i ser alarmista.

Però la veritat és que aquest és un clam del món municipal a Catalunya. De fet, hi ha un consens que abasta gairebé tots els grups polítics, des del PP fins a Junts i passant per PSC i CUP. Aquesta mateixa setmana s'han unit els alcaldes del Penedès, que també assisteixen amb estupefacció a aquesta xacra social.

Reformes urgents

Les reformes legislatives aprovades al Congrés contemplen un enduriment del codi penal. El principal objectiu és tipificar d'una nova manera la multireincidència perquè es pugui perseguir amb mà dura. Fins ara (i encara en vigor), la multireincidència per delictes menors es troba en un buit legal que permet aquesta mena de situacions.

Així mateix, s'ha aprovat que el robatori de dispositius electrònics sigui castigat amb més duresa. El motiu és que avui els nostres mòbils contenen una part indispensable de la nostra vida íntima. Finalment, també es preveu un augment dels recursos per als jutjats, la situació de saturació dels quals ha estat denunciada pels mateixos jutges.

➡️ Política

Més notícies: