L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, amb camisa fosca gesticulant amb les dues mans sobre el pit.
POLÍTICA

El Gobierno d'Espanya denuncia Xavier García Albiol i la seva resposta es fa viral

Albiol insisteix que això 'no va d'ideologies', sinó d'aturar el problema de la multireincidència

L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, torna a protagonitzar una polèmica amb membres del Gobierno central. El motiu no és cap altre que la seva contundència a l'hora de parlar de la inseguretat i dels seus problemes derivats.

Ahir mateix, Albiol publicava un dur missatge en xarxes socials referint-se a aquesta qüestió. De fet, començava demanant disculpes pel to que anava a usar. Però allò que volia explicar, deia l'alcalde, era un “puto escàndol”.

Gairebé 60 detencions

Segons va informar Albiol, la policia municipal de Badalona havia detingut un delinqüent d'origen magrebí per robar en cotxes. El problema és que aquest individu acumulava 58 detencions tot sol. Des de feia un mes, va explicar Albiol, aquest lladre ja havia estat detingut dues vegades més.

Persona emmanillada sent escortada per un oficial de policia.

Davant d'això, Albiol va tornar a posar el crit al cel pel sense sentit de la multireincidència. Així mateix, va reiterar l'advertiment que ja ha fet alguna vegada.

Si l'Estat no aconsegueix garantir la seguretat, serà la ciutadania la que ho faci. “El dia que un grup de veïns es cansi i linxi un d'aquests pocavergonyes no seré jo qui se sorprengui. El que passa a Espanya amb aquesta gent no té nom”:

El Gobierno aprofita per fer soroll

Poc després, la Ministra d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Elma Saiz responia a l'alcalde Albiol.

En un missatge en xarxes, la ministra Saiz informava que reportarien les paraules d'Albiol a l'Observatori del Racisme i la Xenofòbia. "Ja no només defensen la violència, també l'encoratgen", ha conclòs la ministra en referència al PP:

En un altre missatge de resposta, Albiol ha denunciat l'exageració interessada del Gobierno.

"És una autèntica barbaritat", ha dit Albiol, que ha insistit que no vol que la ciutadania es prengui la justícia per la seva mà. "I precisament per això estic avisant", insisteix l'alcalde:

"Això no va de política, això no va d'ideologia", ha dit Albiol sobre la necessitat d'aturar com més aviat millor el problema de la multireincidència. És a dir, que l'alcalde de Badalona no vol entrar al joc del Gobierno central per generar polèmica.

➡️ Política

Més notícies: