Home calb amb vestit clar assegut davant d'una taula amb una ampolla d'aigua i un portàtil sobre un fons vermell amb lletres blanques.
POLÍTICA

Una catalana alça la veu en ple directe: 'Tenim un problema amb la immigració'

María Ángeles va ser testimoni de la baralla a cop de matxet en una plaça de Badalona

S'ha instal·lat la sensació a Catalunya que les lleis afavoreixen el delinqüent i deixen desemparats els ciutadans que compleixen escrupolosament les seves obligacions. Es trenca així l'equilibri necessari per a la convivència i accelera el procés de degradació que experimenta la regió des de fa temps. Els ciutadans, que fins ara callaven, han començat a alçar la veu perquè ja no en poden més.

És el cas de María Ángeles, una valenta ciutadana que ha intervingut al programa de Cuatro En Boca de Todos, com a testimoni d'una baralla a cops de matxet a Badalona. Afirma que s'ha criat a Badalona, però que està “al·lucinant” amb el que veu darrerament.

Un grup de persones es troben reunits en un carrer il·luminat per llums grocs, amb testos grans i un arbre visible al fons.

El succés en qüestió va passar la setmana passada, quan dues bandes de marroquins i llatinoamericans es van enfrontar a cop de matxet net en una plaça de Badalona. Una vintena de joves es van veure implicats a la baralla, on es van utilitzar matxets, ganivets i pals. Quan la policia va arribar la baralla ja s'havia dissolt, sense que hi hagués ferits de gravetat ni es pogués fer cap detenció.

'No vull dir-ho perquè després et diuen racista'

Les baralles multitudinàries i l'ús d'armes blanques han esdevingut el principal problema d'ordre públic a Catalunya. Una situació que genera una gran sensació d'inseguretat entre els ciutadans, cansats d'haver de patir la por en silenci.

Per això cada vegada són més els ciutadans que, com María Ángeles, trenquen el silenci per dir les coses com són. "No ho vull dir perquè després et diuen racista, però eren magribins i llatinoamericans", afirma entretallada. I insisteix que "mai a la vida" havia vist un grau d'inseguretat com aquest, i assenteix sense embuts que "tenim un problema amb la immigració".

El vídeo de María Ángeles ha estat compartit per molts usuaris a la plataforma X, on aplaudeixen la seva valentia per dir les coses com són. “Tenir por de dir el que veus, això és el nostre país ara”, diu un dels comentaris. També opinen que “això anirà en augment” i que la solució és “la deportació dels immigrants que vénen a delinquir”.

Catalunya, paradís de la delinqüència

La situació a Catalunya és el resultat de molts anys de permissivitat amb la delinqüència, tant des de les institucions com a través de lleis massa toves. Durant tots aquests anys, l'esquerra també ha imposat una manera de pensar que impedia a molts catalans dir el que pensava per por de ser acusat de racisme o d'extrema dreta. Però la por ha desaparegut i s'ha trencat el silenci.

L'auge de partits com Vox i Aliança Catalana han donat legitimitat a un discurs que fins fa poc era estigmatitzat i marginat. El recent canvi de guàrdia a Interior, amb el PSC al govern, també ha permès parlar obertament del problema que té Catalunya. Un primer pas per millorar la prevenció i perseguir la delinqüència amb més contundència, per restablir l'ordre i que els ciutadans puguin viure amb més tranquil·litat.

➡️ Política

Més notícies: