L'alcalde de Berga, Ivan Sànchez i Rodriguez, somrient amb camisa blanca i collaret vermell en un carrer amb edificis antics.
POLÍTICA

Un alcalde de la CUP demana ara canviar les lleis per combatre la multireincidència

Se suma al clam d'altres alcaldes catalans i demana 'més agents, més presència policial i més controls'

Aquest dimarts un home va ser apunyalat a la localitat de Berga. L'agressor, conegut seu, el va ferir diverses vegades fins que va ser detingut. La víctima va ser tractada a l'Hospital de Berga, però va haver de ser traslladada a l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa per la gravetat de les lesions.

Segons ha pogut saber el diari Regió7, són dos veïns de la localitat i de nacionalitat espanyola. Així mateix, es tracta de dues persones reincidents, que ja tenien un historial de furts i problemes derivats del consum d'estupefaents. El perfil dels dos implicats ha portat l'alcalde de Berga, el cupaire Ivan Sànchez, a denunciar la situació de la multireincidència.

“Necessitem que canviïn les lleis per poder actuar d'una altra manera amb les persones que sistemàticament reincideixen. Estic a favor de mantenir-los els drets, però també d'una revisió de les lleis”, ha dit a l'alcalde Sànchez.

Policia deté una persona

L'alcalde també ha recordat que durant els dos darrers anys hi ha hagut tres casos d'agressions amb arma blanca a la seva ciutat. Això li ha portat a compartir la seva preocupació per l'augment d'armes blanques que hi ha en aquests moments a Catalunya. Com és habitual, són els alcaldes els que més han alçat la veu.

Canvi de tendència a Catalunya

En matèria de solucions, Sànchez ha assenyalat que "des dels ajuntaments estem en alerta, sobretot en festes nocturnes, per augmentar la vigilància". Com han demanat altres alcaldes de Junts, PP o PSC, l'alcalde de Berga assenyala que “com a ajuntament fem el que està el nostre abast, que és treballar per tenir més agents, més presència policial i més controls”.

Així mateix, ha anunciat que tant la Policia local com els Mossos faran més controls d'armes a la ciutat. L'objectiu, diu aquest alcalde de la CUP, és "evitar accidents d'aquest tipus".

Aquesta actitud contrasta amb el discurs de la CUP sobre el problema de la seguretat, que s'ha caracteritzat per un bonisme màxim. Això indica que el canvi de paradigma a Catalunya ja és irreversible. Ni els sectors més 'woke' de la política catalana es poden permetre posar gaires matisos al problema de la multireincidència.

En aquest sentit, cal destacar que almenys hi ha un consens força ampli en acabar amb aquesta xacra social. El Congrés dels Diputats ja ha aprovat un paquet de mesures sobre això. Així mateix, la capital, Barcelona, també ha deixat enrere el bonisme, en aquest cas, el de l'exalcaldessa Ada Colau.

➡️ Política

Més notícies: