Un home de vestit fosc i camisa blau clar està dret davant d'un edifici de maó amb un rètol que diu "Comissaria Guàrdia Urbana" i diverses banderes onejant.
POLÍTICA

Xavier García Albiol torna a la càrrega contra la multireincidència: 'És inadmissible'

L'alcalde de Badalona reacciona a la captura d'un delinqüent a Badalona que acumulava 65 detencions

Xavier García Albiol ha fet aquest matí un directe al seu compte d'Instagram per denunciar des de la Comissaria de la Guàrdia Urbana el que ha passat a Badalona. L'alcalde ha denunciat la multireincidència i ha demanat mesures urgents al Govern.

Segons ha relatat l'alcalde de Badalona, dilluns a la nit passat un individu va entrar a robar en un dels aparcaments municipals de Badalona i va destrossar 13 vehicles. Avui, 48 hores després, han entrat a robar a un altre aparcament municipal i han destrossat sis vehicles. La Guàrdia Urbana ha pogut detenir el delinqüent gràcies a la veu d'alarma que han donat els vigilants del pàrquing.

Xavier García Albiol amb vestit blau i corbata vermella davant d'una bandera catalana i un escut de Badalona

Albiol ha explicat que "a través de les càmeres de vigilància s'ha pogut comprovar que és el mateix subjecte que dilluns va robar a l'altre pàrquing". Però això no ho és tot. "Després de detenir-lo i portar-lo a la comissaria, els agents han descobert que es tracta d'un tipus que ha estat detingut fins a 65 ocasions", ha exclamat indignat Albiol.

L'alcalde ha subratllat que es tracta d'un home nacional, “perquè jo ho denuncio tot sigui qui sigui”. I ha destacat que “en 48 hores ha destrossat 19 cotxes a barris de classe treballadora" com La Salut i Llefià. “Estem parlant de persones treballadores que s'aixequen a les cinc del matí i que han de demanar un crèdit per comprar-se un cotxe ”, ha dit indignat.

Albiol desafia el Govern de Pedro Sánchez

Albiol s'ha dirigit directament al ministre de l'Interior del Govern de Pedro Sánchez amb “una pregunta molt senzilla: com jo els explico a aquests veïns que qui els ha rebentat un dels seus béns més preuats és una persona que ha estat detinguda 65 vegades però seguia al carrer”.

Xavier García Albiol ha criticat que “mentre jo he de donar explicacions als veïns em diuen que el ministre de l'Interior està parlant de mi al Congrés dels Diputats”. Per això ha demanat al Govern “que en lloc de perdre el temps parlant de mi resolguin una vegada per totes el problema de la multireincidència”.

Cal recordar que la setmana passada el Govern de Pedro Sánchez va denunciar Xavier García Albiol per un polèmic tuit sobre la multireincidència . Arran de la detenció d'un magribí multireincident, l'alcalde de Badalona va demanar la seva expulsió i va dir que “el dia que els veïns linxin un d'aquests pocavergonyes no seré jo qui se sorprengui”. La ministra d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Elma Saiz, va anunciar mesures contra Albiol “per encoratjar la violència”.

L'alcalde de Badalona posa el crit al cel

Xavier García Albiol ha assegurat que "en menys d´una setmana s´han detingut a Badalona tres subjectes que acumulen gairebé 150 detencions". I ha lamentat que l'home detingut aquest matí “aquesta nit tornarà a ser al carrer”. Davant d'això ha exclamat que és una situació “inadmissible” que exigeix mesures urgents per part del Govern.

L'alcalde ha aprofitat per elogiar la tasca dels agents de policia, però ha afegit que “no serveix de res perquè els detenen i en poques hores tornen a sortir al carrer”. Per això ha demanat “una reacció immediata” per resoldre un problema “que va més enllà de Badalona i que genera impotència a la mateixa policia”. Finalment ha dit que "jo com a alcalde ja no puc fer més", perquè "tenim les lleis que tenim, i s'apliquen com s'aplica".

➡️ Política

Més notícies: