Fotomuntatge de les cares de la consellera d'Educació Anna Simó i el president del Govern Pere Aragonès
POLÍTICA

L'última herència enverinada de l'anterior Govern: nou caos educatiu a Catalunya

Encara es paguen les conseqüències de la gestió d'ERC al capdavant de la Generalitat: avui, últim capítol en Educació

És probable que, amb temps, coneguem la magnitud real de la tragèdia de 10 anys de governs processistes a Catalunya. Una dècada que ha servit per tenir una sanitat col·lapsada, la delinqüència disparada o un risc de pobresa que arriba gairebé al 25% de la població, només per posar tres exemples. De fet, el sector que més evidencia aquest declivi generalitzat és el sistema educatiu català.

Podríem parlar extensament sobre l'Informe PISA, que va situar el nivell de l'educació a Catalunya a la cua d'Espanya i d'Europa. També del caos a l'hora d'assignar noves destinacions a centenars de professors. O també, fins i tot, del fet que els alumnes estiguin traient les pitjors notes en català de la darrera dècada. Tot i això, avui toca parlar de l'últim desastre perpetrat per la Conselleria d'Educació.

Es tracta d'un desastre provocat per l'anterior Govern d'ERC liderat per Pere Aragonès. Una herència enverinada que Anna Simó, ara ja exconsellera, ha deixat l'actual responsable del Departament, la socialista Esther Niubó. Avui s'ha conegut que més de 31.000 alumnes que havien fet la preinscripció per cursar Formació Professional, encara no tenen assignat un centre on estudiar aquest setembre. I això, a més, després d'haver marcat fins a 10 possibles centres on fer-ho.

Imatge de la Consellera d'Educació, Anna Simó, i Pere Aragonès

14.932 casos són d'estudiants de grau superior, mentre que 16.472 ho són de grau mitjà. Tot ells hauran d'esperar fins al 12 de setembre, que és quan s'iniciarà la repesca de places. Això farà que iniciïn els seus estudis a l'octubre, dues setmanes després de l'inici oficial del curs a Catalunya.

En aquesta repesca, els alumnes a qui el Departament ha deixat tirats aspiraran a les places que quedin lliures pels aspirants que van aconseguir una assignació i que finalment no s'hagin matriculat, ja sigui perquè han decidit cursar altres estudis (batxillerat o universitat) o fer el salt al mercat laboral.

La nova consellera d'Educació demana disculpes

Davant d'aquest maldecap que s'ha hagut de menjar la nova Conselleria d'Educació per l'herència que l'equip d'Anna Simó li ha deixat, la nova consellera ha volgut demanar disculpes públicament. "Lamentem aquesta situació i demanem disculpes a tots els afectats. És una prioritat del Govern reforçar el sistema públic de Formació Professional. I ens comprometem a fer tot el que estigui a les nostres mans perquè el proper curs no es repeteixin aquestes situacions", ha dit Esther Niubó.

➡️ Política

Més notícies: