Imatge d'una aula d'escola amb taules i cadires
POLÍTICA

L'informe PISA demostra el fracàs de l'educació a Catalunya

A les proves PISA de 2022, els alumnes catalans van baixar el seu rendiment en les tres proves que se'ls avaluen, deixant Catalunya per sota de la mitjana espanyola

Segons les proves PISA del 2022, els resultats a Catalunya situen l'alumnat català per sota de la mitjana espanyola.

Tal com apunta aquest informe, publicat aquest dimarts, Catalunya obté 469 punts, la més baixa des del 2006. En comparació amb les darreres proves, realitzades el 2018, l'educació catalana ha perdut 21 punts.

En ciències, l'alumnat català n'ha aconseguit 477, la puntuació més baixa des del 2003. En comprensió lectora, la dada no millora. I és que Catalunya ha registrat 462 punts, la pitjor puntuació des del 2006.

Actualment, Catalunya se situa només davant d'Andalusia, Melilla i Ceuta, que han assolit 461, 405 i 404 punts, respectivament.

Catalunya retrocedeix en educació

Les proves PISA del 2022 van ser fetes a més de 700.000 alumnes de quinze anys de 81 països del món.

Aquest resultat a les proves catalanes ha deixat entreveure els mals resultats del seu alumnat, que ha obtingut els seus pitjors resultats des del 2006. A més, Catalunya ha quedat per sota de la mitjana a Espanya, que se situa en 473 punts.

Aquestes males dades mostren que hi ha un problema a l'educació catalana, ja que se situa per sota de la mitjana espanyola després de molt de temps.

Aquestes dades deixen clar el fracàs dels governs processistes catalans a la darrera dècada. I és que, des de llavors, el nivell escolar català no ha fet res més que baixar.

Molts altres, atribueixen aquests mals resultats a l'increment de la immigració, però els resultats mostren aquesta baixada fins i tot abans del boom de la immigració. Per tant, pot tenir alguna cosa a veure, però no hi ha dades contrastades que sigui el problema principal.

El que sí que queda clar és que els alumnes catalans han perdut competències tant a ciències, com a matemàtiques i comprensió lectora. I que és que en conjunt, sumant els tres ítems de què se'ls avalua, Catalunya ha perdut un total de 55 punts. Això fa que els alumnes catalans situïn per sota la mitjana espanyola i els països de l'OCDE.