Una dona amb ulleres i jaqueta blava parla en un micròfon, amb un tuit borrós al fons.
POLÍTICA

La crítica viral a la Generalitat que evidencia el caos a la Conselleria d'Educació

Amb juliol ja en marxa, els professors encara no coneixen les seves destinacions: ‘vergonyós i em quedo curta’

El Departament d'Educació de la consellera Simó no funciona del tot bé. Durant els darrers mesos, Educació ha estat al centre de la diana pel mal exercici del sistema educatiu català. També per algunes fortes desavinences amb pares, professors i sindicats.

I ara té un nou problema. Segons denúncia Neus Rosell, professora de música, coneguda col·laboradora de Catalunya Ràdio i presentadora del programa El búnquer, els professors encara no saben quin serà el seu destí professional. “Com sempre, Educació jugant amb nosaltres”, conclou aquesta professora.

Un caos de fons

Per mèrits propis, el Departament d'Educació de Catalunya està desacreditat. Tot va començar fa uns quants mesos, quan l'informe PISA va situar Catalunya a la cua de l'educació a Espanya.

Això va provocar una allau de crítiques per part dels sindicats i, en general, de la societat. Ja són molts els que reneguen del sistema educatiu basat en competències i que s'ha demostrat ineficaç. Això explica que hagin sorgit plataformes de pares que demanen una volta a models educatius que sí que funcionen.

Alhora, el Departament d'Educació ha estat assenyalat per la seva proximitat amb la Fundació Bofill, un dels ideòlegs del sistema educatiu actual. Com han denunciat més d'una vegada des del sindicat aspepc, mentre l'educació catalana s'esfondra, la Fundació Bofill no para de fer bons negocis.

“No hi ha cap comunicat oficial”

Juntament amb els alumnes, els professors i mestres són els més perjudicats per aquesta situació. A més d'enfrontar-se a un model educatiu inoperant, els professors també han de bregar amb el caos administratiu de la Conselleria.

Com denúncia Neus Rosell, professora de música i més coneguda per copresentar el programa El búnquer, amb juliol ja en marxa, el Departament encara no ha informat els professors dels seus destins. “No se sap. No hi ha cap comunicat oficial explicant per què no ho sabem ni quin dia ho podrem saber”.

Aquest missatge de denúncia s'ha fet viral i això ha fet que s'ompli d'altres professors i mestres que denuncien la mateixa situació. “Vergonyós i em queda curta”, “És tan absolutament impresentable que no tinc paraules”, “I després tenen la presa de demanar-nos excel·lència a l'aula”, concloïen amargament.

➡️ Política

Més notícies: