Dues persones vestides amb uniformes foscos i mocadors blaus estan participant en una activitat a l'aire lliure, una sosté objectes cilíndrics mentre l'altra sembla que li està lliurant alguna cosa.
POLÍTICA

La CUP defensa i justifica el taller per cremar policies vius a Granollers

Diuen que 'la policia és una estructura de poder' que mereix ser criticada de qualsevol manera

La localitat de Granollers és al centre de la polèmica. Ahir saltava la notícia que les Festes municipals havien acollit un cridaner “taller” en què, a més, hi participaven menors.

Es tractava d'un taller que consistia a llençar falsos còctels molotov a un ninot vestit de policia. Segons els fulletons informatius de les Festes, era una “pràctica per defensar la festa. Afina la punteria i llança el còctel contra l'objectiu. Fes que cremi la teva ràbia!”.

La indignació va ser màxima, sobretot entre els sindicats policials. Alguns van anunciar fins i tot que posarien en marxa els seus serveis jurídics. El sindicat majoritari de Mossos, SAP-FEPOL, va parlar "d'imatges lamentables".

Una persona observa un cartell que anuncia un taller sobre còctels Molotov, amb informació detallada sobre l'ús i la pràctica.

Per part seva, les reaccions polítiques no es van fer esperar i encara continuen: PP i Vox ja han demanat la dimissió de la batllessa de Granollers (PSC).

Joan Garriga, de Vox, ha avançat que “presentarem les pertinents denúncies”. Per la seva banda, el popular Juan Fernandez ha exigit també la compareixença del president Illa i de la consellera Parlon:

La situació es complica i la CUP posa matisos

Però la veritat és que no només hi ha reaccions polítiques. La Fiscalia de Menors ha respost a la denúncia del sindicat policial USPAC i considera que hi ha indicis de delicte d'odi. A més de la investigació policial corresponent, la Fiscalia també ordena a la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (DGAIA) que aclareixi si hi ha menors que puguin haver estat en risc.

Per la seva banda, l'entitat organitzadora d'aquest taller, Blaus de Granollers, va demanar disculpes i va dir que s'havia fet una mala interpretació del que en realitat era un acte lúdic. Pel que sembla, la CUP compra aquesta postura.

Alguns membres de la formació anticapitalista insisteixen en la “ultradreta”, en censures a la llibertat d'expressió o que la policia ha de poder ser criticada de qualsevol manera “per part del poble a qui pretén sotmetre”:

El dubte que plantegen alguns usuaris és si la CUP diria el mateix en tots els casos. Pregunten si també seria un “acte lúdic” llançar còctels molotov a ninots d'immigrants, polítics o qualsevol altre sector social.

Tot i que la resposta majoritària entre els usuaris era més simple: “No desvieu l'atenció, no hi ha excusa, són nens”.

➡️ Política

Més notícies: