Vestuari modern amb casellers blancs, pis de fusta i un mirall a la paret.
POLÍTICA

Paren els peus a una transsexual que volia entrar a vestidors femenins a Catalunya

Els treballadors li van negar l'accés a qualsevol espai que tingués senyalització per a dones

La qüestió trans és una font inesgotable de polèmiques. Vet aquí, per exemple, l'enorme enrenou que va despertar la Llei Trans que va presentar l'exconsellera Tània Verge.

Entre altres coses, es permetia als menors procedir al canvi de sexe sense consentiment dels pares o, en el millor dels casos, amb un servei de mediació de la Generalitat. La voluntat dels progenitors no era vinculant en cap cas.

Tània Verge, vestida amb una jaqueta verda i una brusa blanca, mirant endavant amb una expressió seriosa.

Però el tema queer no és només una font de polèmiques socials i polítiques, sinó també de situacions problemàtiques i fins i tot extravagants. Un dels darrers exemples va tenir a veure, és clar, amb l'esport. Segons es va informar des d'Austràlia, un equip femení que comptava amb cinc trans a la seva plantilla va guanyar la lliga sense haver perdut ni un sol partit.

En qualsevol cas, no cal anar fins a Austràlia per trobar polèmiques més o menys intenses. L'última ha passat al Maresme i també té a veure amb un espai problemàtic quan es tracta de la qüestió trans: els vestidors.

Els nens “no ho entendrien”

Segons informa l'agència EFE, una dona trans ha presentat una denúncia davant de l'Oficina d'Igualtat de Tracte de la Generalitat perquè dos càmpings del Maresme no el van deixar fer servir les dutxes femenines. Encara més, els treballadors del lloc li van informar que no tenia accés a cap espai amb senyalització femenina. El motiu era la seva aparença masculina.

Al primer càmping li van explicar que no volien rebre queixes per part dels seus clients. Entre altres coses, van dir, perquè hi havia nens i “no ho entendrien”. Al segon càmping - declarat LGTB-friendly - , també li van prohibir l'accés amb raó del seu aspecte.

De moment, i per desig exprés d'aquesta persona, no n'ha transcendit ni el nom ni la seva aparença física.

Per la seva banda, l'Observatori contra la LGTB-fòbia ha ofert assistència psicològica a aquesta persona i ha posat en contacte amb el Servei d'Atenció Integral del Maresme.

➡️ Política

Més notícies: