Primer pla d'Alejandro Fernández atenent la premsa amb diversos micròfons al davant
POLÍTICA

'L'educació progre i nacionalista està destruint el sistema educatiu català'

Alejandro Fernández és molt crític amb el Govern després dels mals resultats de l'informe PISA. 'Sembla que, segons ells, estudiar i esforçar-se és de feixistes', assenyala el líder del PP català

Després dels mals resultats obtinguts per Catalunya al recent informe PISA, Alejandro Fernández s'ha mostrat molt crític amb el Govern. Ho ha fet a E-Notícies, on el líder del Partit Popular al Parlament no ha dubtat a assenyalar els factors que “estan destruint el sistema educatiu català”. Un sistema educatiu que, recorda, abans “triomfava”.

El primer problema, segons Alejandro Fernández, és “l'educació progre. Això que, segons ells, estudiar i esforçar-se és de feixistes i que et permet passar de curs amb diverses assignatures suspeses”. Després, també assenyala “una política lingüística que, en lloc de buscar el trilingüisme, el que fan és prioritzar la identitat”.

Respecte a les primeres paraules del Govern -que després va rectificar- de culpar una sobrerepresentació d'immigrants a les proves, el líder del PP català els retreu que "quan es fiquin amb Vox al Parlament, alguns els direm que estan fent el mateix discurs que critiquen. És una cosa patètica". I ha recordat que la responsabilitat dels resultats dolents de l'informe PISA és del Govern de la Generalitat.

ALEJANDRO FERNÁNDEZ (PP) - "Parece que estudiar y esforzarse es de fascistas"

Alejandro Fernández reivindica que hi hagi dos grans premis de Fórmula 1 a Espanya

El líder del PP a Catalunya també s'ha pronunciat respecte de la possible marxa de la Fórmula 1 del Circuit de Montmeló després de l'acord imminent de la FIA amb Madrid. "No és que la F1 se'n vagi a Madrid perquè ho perdi Barcelona. Hi ha països que tenen dos grans premis", recorda. En aquest sentit, critica que el discurs sigui que Madrid pren alguna cosa a Barcelona, cosa que defineix com "un argument típic victimista del nacionalisme".

Això sí, si Barcelona acaba perdent la prova, serà un senyal que "aquí s'han fet malament les coses", però manté l'esperança que, a partir del 2026, Espanya pugui acollir dos grans premis de la Fórmula 1. Per això , ha recordat que, per exemple, en motociclisme han conviscut durant anys els grans premis de Catalunya, el de Cheste i el de Jerez. "Fins i tot alguns anys hi ha hagut el de Jarama", exposa Alejandro Fernández, president del PP català, a E-Notícies.

➡️ Política

Més notícies: