Primer pla de Tània Verge parlant amb un micròfon a la boca al Parlament de Catalunya
POLÍTICA

La darrera exigència de Tània Verge abans de deixar el càrrec

Demana al Govern que surti del nou Parlament que aprovi la llei trans catalana

ERC està de sortida i per tant la consellera Verge també. Una de les figures més controvertides del Govern d'ERC, Verge es va destacar durant les darreres setmanes del seu mandat amb l'avantprojecte de la llei trans. Una llei que va ser summament polèmica, a més d'un previsible fracàs davant l'avançament de les eleccions.

Entre les novetats de la llei, que anava més enllà de la de l'exministra Irene Montero, hi havia la inclusió de la casella de 'no binaris' als documents oficials o la participació de persones trans en competicions esportives. Però el punt més polèmic va ser sens dubte que permetia a nens d'entre 12 i 15 anys el canvi de sexe amb un servei de mediació de la Generalitat.

Tania Verge i Irene Montero posant juntes somrient

Govern en diferit

Ahir, dijous, la consellera Verge va tenir un acte al Parlament amb motiu del Dia contra la LGTBI-fòbia. Verge va aprofitar l'ocasió per reivindicar la seva tasca al Departament d'Igualtat i Feminismes i que la “transformació feminista” ha estat un “eix de govern”.

Tot i que el més destacat ha estat la seva petició al nou Parlament que aprovi la llei trans catalana i modifiqui la llei actual contra la LGTBI-fòbia. "Ni un pas enrere en els avenços que garanteixen els drets LGTBI", ha dit la consellera en funcions.

Per la seva banda, la presidenta en funcions del Parlament, Anna Erra, ha demanat “estar alerta” per no caure a “les retòriques conservadores excloents o autoritàries que fomenten l'homofòbia o la transfòbia en part de la població”.

Crítiques des de sectors feministes

Però la veritat és que no només han vingut crítiques des de sectors amb “retòriques conservadores”. Molts grups feministes han posat el crit al cel pel que entenen que, més que un avantprojecte de llei, és una aberració de llei. Així, per exemple, s'han manifestat en múltiples ocasions el col·lectiu Feministes de Catalunya, la presidenta del qual, la professora Sílvia Carrasco, ha hagut de patir assetjament en diverses ocasions a la seva universitat.

En una entrevista per a E-Notícies, aquest col·lectiu va denunciar que es tracta d'un projecte de llei que "afegeix continguts als quals Irene Montero no s'havia atrevit". Erike Bastide, representant de Feministes de Catalunya, va posar l'accent en la situació de desprotecció en què quedarien els pares. “Els pares que no estiguin d'acord amb l'hormonació dels seus fills tindran problemes legals. A països com el Canadà ja s'han tret custòdies”.

➡️ Política

Més notícies: