Muntatge amb un pla mitjà curt de Sílvia Carrasco, de fons una imatge aèria de la Universitat Autònoma de Barcelona i un marc amb una captura de pantalla del vídeo de l'assetjament que ha patit la professora

POLÍTICA

L'assetjament a la universitat a la professora crítica amb la Llei Trans apuja de to

La presidenta de Feministes de Catalunya i professora de la UAB, Silvia Carrasco, torna a ser objecte d'assetjament per part del moviment trans

La professora, activista feminista i coneguda crítica del moviment queer, Silvia Carrasco, torna a ser assetjada al seu lloc de treball. Fa un mes ja es va trobar la seva aula de la UAB empaperada amb missatges que deien “Alerta Terf”. I ahir mateix, un grup d'estudiants sota el lema “Parem la Transfòbia” va tornar a intentar acovardir la professora.

El conflicte entre feminisme i moviment trans

Una de les lluites ideològiques més aferrissades del nostre temps és la que hi ha entre el moviment trans i el feminisme radical. Per a aquest darrer, la ideologia trans és anticientífica, reaccionària i contrària a la causa feminista. Per la seva banda, el moviment trans considera aquestes crítiques com a discursos d'odi i les qualifica de 'Terf': Trans-Excloent Radical Feminista.

I la veritat és que ara mateix hi ha un veritable auge de les temàtiques trans a Catalunya. Començant per la llei de la consellera Verge i que va més enllà fins i tot de la que planejava l'exministra Montero. D'altra banda i segons les dades de l'Institut Català de la Salut de què es feia ressò aquest mitjà, en 10 anys han augmentat en un 6000% els casos de transsexuals a Catalunya.

“Aturem la transfòbia”

Sigui com sigui, el cas és que Silvia Carrasco és un dels referents del corrent del feminisme radical. De fet, és la presidenta del col·lectiu Feministes de Catalunya, que ja s'expressa habitualment en contra de les polítiques 'queer' de la consellera Verge. En aquest sentit, la professora Carrasco ha qualificat el moviment trans "d'anticientífic” i “polvoritzar les polítiques d'igualtat”.

Les seves opinions i idees li han valgut el menyspreu del moviment trans i fins i tot el seu assenyalament públic. Com fa un mes, quan la professora Carrasco es va trobar la seva aula empaperada amb el missatge “Alerta Terf” després d'una campanya de difamació a les xarxes. I ahir mateix va haver de viure un altre episodi d'assetjament:

Al crit de “ni un pas enrere, parem la transfòbia”, un grup d'estudiants amb una pancarta va tornar a protagonitzar un intent d'acovardir en públic Carrasco. Per part seva, ella ha tornat a rebre un ampli suport en xarxes així com del seu col·lectiu i d'altres referents feministes com Laura Freixas.

El comunicat de la facultat

Carrasco ha criticat el comunicat emès per la seva facultat referint-se a l'ocorregut i ha ironitzat dient que és així com la "defensen". El comunicat posa l'accent en l'esperit crític i en la llibertat de càtedra. Però també deixa caure que condemnen la postura de la professora. "Condemnem també les accions que puguin ser discriminatòries o que puguin promoure discurs de rebuig cap al col·lectiu LGTBIQ+", diu l'equip de deganat.

Carrasco conclou que aquest comunicat "en realitat defensa la posició ideològica dels intolerants queer". I insisteix que l'assumpte  LGTBQ+ és un "constructe pel que sembla no analitzable".

➡️ Política

Més notícies: