Primer pla de Tània Verge
POLÍTICA

La polèmica llei trans catalana, un altre fracàs del Govern

Amb la convocatòria d?eleccions anticipades, cau l?avantprojecte impulsat per Tània Verge i que tantes crítiques havia generat

Aquesta setmana s'ha dissolt oficialment el Parlament de Catalunya. Amb la convocatòria d'eleccions anticipades, la legislatura es dona per acabada. Només queda activa la Diputació Permanent, que s'encarrega que la cambra catalana mantingui els seus poders en períodes entre legislatures.

Amb la dissolució del Parlament no només es frena tota l'activitat parlamentària. També cauen, per exemple, 49 preposicions de llei dels grups amb representació, 5 propostes de llei per traslladar al Congrés dels Diputats i 17 projectes de llei que tenia preparats el Govern.

També cauen els avantprojectes de lleis que estava elaborant la Generalitat i que, com que s'estaven confeccionant, encara no havien iniciat els seus tràmits al Parlament. Entre ells hi ha la polèmica llei trans que volia impulsar la Conselleria d'Igualtat i Feminismes de Tània Verge.

La publicació de l'avantprojecte que havia elaborat l'equip de Verge va generar molta polèmica. Sobretot perquè es tractava d'un text que anava molt més enllà de la no menys polèmica llei trans impulsada per Irene Montero. Una llei aprovada al Congrés gràcies als vots de PSOE, Podemos, ERC, Junts, Compromís, Bildu, PNB, BNG, Más País i Coalició Canària.

Les intencions de Tània Verge eren, per exemple, que els menors de 12 a 15 anys poguessin començar el tractament mèdic encara que els seus pares hi estiguessin en contra. En aquests casos, l'administració hauria defensat la voluntat del menor. També s'apostava per permetre als homes biològics participar en competicions esportives femenines o incloure la casella de "no binaris" als documents oficials de la Generalitat.

Lògicament, aquest avantprojecte de llei va generar moltes crítiques. Feministes de Catalunya, per exemple, van explicar a E-Notícies totes les conseqüències negatives que hi podria haver si el text fos aprovat. També membres del PSC, partit que al Congrés va votar a favor de la llei de Montero, van mostrar les seves reticències al projecte del Govern.

En qualsevol cas, amb la caiguda del Govern també provoca la caiguda d'aquesta polèmica llei, cosa que sens dubte celebraran molts sectors de la societat. I és que, després de les conseqüències nefastes de la llei trans estatal, el text català hauria generat encara més problemes no només legals, sinó també de convivència o d'igualtat en l'esport femení, entre d'altres. 

➡️ Política

Més notícies: