Gabriel Rufián, seriós amb els braços oberts, al congrés dels diputats
POLÍTICA

El monumental zasca que ha rebut Rufián després de parlar de delinqüència i immigració

El portaveu d'ERC es pronuncia sobre el debat de la immigració i li recorden les dades de la població carcerària

ERC comença a reaccionar a la maniobra de Junts. Poc després de saber-se el traspàs de la immigració, ningú dels republicans es va pronunciar. El portaveu d'ERC, Gabriel Rufián, sí que s'hi ha pronunciat i en xarxes li han respost.

ERC intenta reaccionar

Junts ha negociat amb ERC i Aliança Catalana al cap: el competidor habitual i el nou, respectivament. En tot cas, forma part de les particularitats de la situació política catalana. 2023 ha estat l'any en què el debat sobre la inseguretat ha pres protagonisme.

Els republicans insisteixen que es planteja com un problema de discriminació racial quan, en realitat, és un problema de pobresa. Parlen així del model de convivència i integració. Per la seva banda, Junts ha passat de dir gairebé el mateix a canviar de discurs per la pressió d'Orriols.

El sorollós traspàs de la immigració ha estat una cessió a Junts que va per aquesta línia. Els de Puigdemont estan en ple procés de capitalitzar-lo i els d'ERC criticar-lo. Gabriel Rufián, portaveu major del partit, ha dit això:

"L'esquerra també és antifeixista"

ERC, en definitiva, es manté a la seva postura. Tot i que Rufián afegeix que “l'esquerra és ordre”, la postura de fons és la mateixa: lluita contra el feixisme. Ho vam veure amb el conseller Elena, que va dir que Catalunya és un lloc segur malgrat l'extrema dreta. Però en xarxes han respost Rufián recordant-li les dades oficials de la Generalitat:

Aquestes dades sobre la població carcerària assenyalen una dinàmica que es repeteix a diversos nivells: que en proporció els estrangers cometen més crims. Les dades oficials del Ministeri d'Igualtat assenyalen que els estrangers cometen en proporció el triple de feminicidis.

A Catalunya, la població reclusa d'origen estranger ja és més de la meitat. Una situació que ha portat els funcionaris de presons a demanar la dimissió de la consellera de Justícia. D'altra banda, les dades no són oficials, però tot apunta que el 2023 haurà estat any de rècord en assassinats. En resum, que el debat hi serà present.

➡️ Política

Més notícies: