Primer pla de Marc Buch parlant davant de dos micròfons, amb un fons de fusta i un tros d'una Senyera
POLÍTICA

La interessant reflexió de Marc Buch: 'Hi ha una percepció pitjor que la inseguretat...'

L'alcalde de Calella adverteix que el problema de la multireincidència no se soluciona només amb 'més policia'

Si en el futur Junts decideix fer un veritable canvi de rumb amb el problema de la inseguretat, l'alcalde juntaire de Callela, Marc Buch, podrà dir que ell va arribar primer.

De fet, el debat de la inseguretat va explotar arran de la situació del Maresme i de la trucada d'auxili dels alcaldes de la regió. En particular, de Marc Buch, que va denunciar amb claredat el problema que tenien amb la multireincidència.

Des de llavors, l'alcalde Buch s'ha expressat amb contundència sobre aquesta qüestió. "Exigeixo l'aplicació de mesures, inclosa l'expulsió", "màxima contundència", "si han vingut a fer de la delinqüència el seu sistema de vida, el que han de fer és marxar de casa nostra". Aquestes són algunes de les declaracions de l'alcalde durant els darrers mesos.

Primer pla de Marc Buch amb vestit mirant fixament a càmera

Com calia esperar, en un primer moment, l'alcalde Buch va ser molt criticat, i en el millor dels casos, va ser oblidat pel seu partit. Ara, en canvi, el relat comença a canviar de bàndol i ja no és tabú reclamar obvietats, com ara l'expulsió de persones multireincidents. Fins i tot el PSC ha pres bona nota de la qüestió.

La reflexió de Buch

En un missatge que es va fer viral, l'alcalde Buch es va referir aquesta setmana a un dels assumptes més socorreguts per a l'esquerra: “percepció”. En aquest sentit, tots recordaran l'exconseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, dient que era un problema de percepcions encoratjades per 'bulos' de l'extrema dreta.

Però l'alcalde Buch té una altra opinió. Segons va dir en el missatge publicat a X, “hi ha una percepció pitjor que la de falta de seguretat dels ciutadans, i és la percepció d’impunitat dels multireincidents. Això no s’arregla, només, amb més policia”:

Certament, si algú es pot sentir impune, és un multireincident. En el cas d'un criminal, pot resultar fins i tot còmica la idea de delinquir trenta o quaranta vegades i no entrar a la presó. Fa poc, un altre alcalde, el de Lleida, Fèlix Larrosa (PSC), posava el crit al cel davant el fet que la seva policia municipal havia detingut 43 vegades la mateixa persona.

De la mateixa manera, passa que un criminal ha d'acumular delictes molt greus per ser expulsat. L'últim exemple se situa a Tarragona, amb 13 persones deportades i que acumulaven 76 delictes, com ara segrest, agressió sexual, robatori amb força o col·laboració amb el terrorisme.

➡️ Política

Més notícies: