Primer pla d'Alejandro Fernández del PP català
POLÍTICA

L'advertència viral d'Alejandro Fernández sobre el sistema educatiu a Catalunya

El líder del PPC va a l'arrel de l'assumpte amb el problema educatiu: 'i la progressia es nega a acceptar-ho'

És de domini públic que l'educació a Catalunya no funciona. Fa temps, podia ser un fet discutible. Però, amb les dades a taula, el debat s'ha acabat i hi ha poc marge per defensar que l'educació catalana és un èxit.

L'informe PISA va ser un dels molts focs que va haver de gestionar l'anterior Govern d'ERC. Un foc que el Departament d'Educació no va enfrontar de cara perquè, entre altres motius, sabien que la legislatura es moria. Segons les dades de l'informe, Catalunya és ara mateix a la cua de l'educació a Espanya.

Poc temps després, amb Anna Simó encara com a consellera, les competències bàsiques en llengua catalana a l'ESO van obtenir els pitjors resultats en una dècada. Segons les eufemístiques explicacions de l'exconsellera Simó, això es devia a una nova “realitat sociolingüística”. És a dir, la dificultat d'assimilar correctament l'alta pressió migratòria que hi ha a Catalunya.

Imatge de la Consellera d'Educació, Anna Simó, i Pere Aragonès

En qualsevol cas, i més que els resultats, el que ha quedat en dubte és el model educatiu en conjunt. Ens referim al model educatiu per competències, que privilegia els processos d'aprenentatge sobre el contingut d'aquest aprenentatge. Han estat molts els professors i sindicats que han assenyalat per activa i per passiva que aquest model no funciona.

L'advertiment de Fernández

Entre les coses difícils d'entendre d'aquest model hi ha que els alumnes puguin passar de curs amb assignatures suspeses, cosa que constitueix un al·licient negatiu per a l'estudiant, és a dir, perquè no senti la pressió del suspens.

Això és el que ha criticat el líder del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, que és conegut per estar allunyat del 'bonisme' que ha caracteritzat Catalunya durant els darrers anys.

Alejandro Fernández dret amb vestit i corbata vermella sosté un document mentre salvador Illa està assegut al seu escó al Parlament de Catalunya

En un missatge publicat a les xarxes socials, Fernández es refereix de manera crítica a la intenció del Govern d'injectar vuit milions d'euros per reforçar les matemàtiques. "Ja en poden injectar mil, que si se segueix podent passar curs sense aprovar-les, ningú s'esforçarà a aprendre-les", diu Fernández:

La publicació de Fernández ha tingut força comentaris, alguns crítics, però la majoria li donen la raó. Són molts els usuaris que s'han lamentat per l'estat de l'educació a Catalunya i, encara més, per pensar que només és un problema econòmic i no de la mateixa societat.

➡️ Política

Més notícies: