Fèlix Larrosa, alcalde de Lleida, amb un fons que mostra un agent de policia i un tuit superposat a la imatge.
POLÍTICA

Un alcalde del PSC esclata després de destapar el vergonyós cas d'un multireincident

Anuncia que enviarà una carta a la Fiscalia 'per ser més contundents' contra la multireincidència

El problema de la multireincidència ha quedat una mica apartat durant les últimes setmanes davant del protagonisme mediàtic dels apunyalaments. Però encara que la multireincidència no tingui la gravetat d'un atac amb arma blanca, la incomprensió que genera entre la ciutadania continua sent màxima.

Diversos organismes oficials, com ara ajuntaments o les diferents policies de Catalunya, han compartit multitud de casos de criminals que acumulen desenes i desenes de delictes. Segons l'Ajuntament de Barcelona, per exemple, el 2023 hi havia cinc delinqüents que acumulaven 228 delictes.

Això ha provocat un cert consens entre alguns grups polítics i les entitats de la societat civil. El Congrés dels Diputats, per exemple, va aprovar per majoria una proposta del PP per endurir el codi penal. Alhora, alguns jutges de Barcelona o el Col·legi d'Advocats també han demanat solucions.

Imatge detall d'una jaqueta dels Mossos d'Esquadra

Per part seva, el PSC està immers en un canvi progressiu del discurs. Salvador Illa va prometre més mossos, hem vist alts càrrecs socialistes aplaudint les deportacions o l'alcalde de Barcelona presentant un discurs força dur contra la multireincidència.

L'última figura socialista que també ha denunciat la situació ha estat precisament un alcalde: Fèlix Larrosa, l'alcalde de Lleida.

Carta a la Fiscalia

El compte institucional de l'Ajuntament de Lleida a X explicava ahir que la policia havia detingut 23 multireincidents durant la segona quinzena d'agost:

Davant d'aquesta informació, l'alcalde Larrosa s'ha mostrat molt indignat. També per xarxes socials, l'alcalde s'ha preguntat que com és possible que la policia de la seva ciutat hagi detingut 43 vegades la mateixa persona i que aquesta continuï en llibertat.

“Enviaré una carta a la Fiscalia de Lleida per ser més contundents i lluitar contra la reincidència. Necessitem la complicitat de totes les administracions”, diu l'alcalde:

Aquesta publicació ha aconseguit força visibilitat. Molts dels usuaris mostren la seva incomprensió davant del fenomen de la multireincidència i no semblen gaire esperançats davant la mesura de l'alcalde d'enviar una carta a la fiscalia.

Altres usuaris denuncien que el PSC hagi canviat de discurs una mica tard, quan el problema ja és aquí.

➡️ Política

Més notícies: