Un agent de Policia Nacional d'esquena
POLÍTICA

Expulsen 13 multireincidents de Tarragona: violadors, gihadistes, lladres...

A la Policia Nacional li preocupava especialment un individu que havia estat condemnat per col·laboració terrorista

Notícia important de seguretat. Avui han estat expulsats d'Espanya 13 delinqüents multireincidents que actuaven a Tarragona. Entre ells, acumulaven 76 detencions per tota mena de delictes.

Els delictes que acumulaven es classifiquen en diverses categories, des de delictes contra les persones o el patrimoni i passant per resistència, desobediència, delictes contra la salut pública, etc. Entre tots ells, destaquen alguns molt preocupants com agressió sexual, segrest, aplanament de morada o robatori amb força.

Segons han destacat les autoritats policials, un de criminals deportats els hi preocupava especialment. El motiu és que era un seriós risc de seguretat perquè ja havia complert condemna per col·laboració amb un grup gihadista. El seu ordre d'expulsió implica la prohibició d'entrar a l'espai Schengen durant deu anys.

Policies nacionals d?Espanya en un aeroport al costat d?un avió blanc.

La policia ja ha presentat 77 expedients d'expulsió preferents

Tot el procés ha estat dirigit per la Brigada d'Estrangeria i Fronteres de la Policia Nacional de la Comissaria Provincial de Tarragona. Com se sap, la deportació de persones és competència exclusiva de la Policia Nacional i de la justícia, tant dels jutges com de la Fiscalia.

En aquest sentit, la Policia Nacional recalca que les deportacions estan avalades per la Llei d'Estrangeria, que preveu l'expulsió dels individus problemàtics, i sense diferenciar entre estrangers de països membres de la Unió Europea o de països tercers.

Durant els sis primers mesos d'aquest any, el Grup Operatiu d'Expulsions ha presentat a la justícia un total de 77 expedients d'expulsions preferents, que són les que impliquen més urgència. Així mateix, ha presentat també set expedients més, però de caràcter ordinari i referits a immigrants irregulars que acumulen diversos antecedents per delictes de caràcter penal.

Agent de Policia Nacional

Aquesta mena d'informacions representen un avenç en matèria de seguretat perquè, entre altres coses, permet reduir la sensació d'impotència que els ciutadans tenen davant del problema de la multireincidència delictiva.

Finalment, destaca la coincidència d'aquesta notícia amb el discurs d'avui del president Illa al Parlament, que ha posat la seguretat com una de les prioritats del seu Govern de cara a aquesta legislatura.

➡️ Política

Més notícies: