Ignacio Garriga amb vestit blau fosc parlant en un micròfon en un entorn formal.
POLÍTICA

Vox exigeix al Govern que suspengui el polèmic congrés islàmic de Torredembarra

L'esdeveniment comptarà amb la presència de conferenciants obertament masclistes i acusats de salafisme

El grup parlamentari de Vox a Catalunya ha demanat la suspensió immediata del polèmic congrés islàmic que se celebrarà a Torredembarra els dies 13, 14 i 15 de setembre. El partit ha dirigit una carta oberta als consellers de Justícia i Igualtat i Feminisme, Ramon Espadaler i Eva Menor, i ha expressat la seva "profunda indignació" per la celebració de l'esdeveniment, que consideren una amenaça per a la seguretat i els valors occidentals.

Aquest congrés ha generat molta polèmica, ja que comptarà amb la participació de diversos ponents amb vincles directes amb l'islamisme radical, entre ells el salafista Malik Benaisa i Mohammad Said Badaoui, recentment deportat al Marroc per relació amb activitats "progihadistes" i per promoure el "salafisme" a Catalunya. Vox ha qualificat l'esdeveniment com a plataforma per difondre idees contràries a les llibertats bàsiques de les dones.

Homes en una manifestació amb banderes al fons.

Malik Benaisa ha estat criticat en anteriors ocasions per promoure normes de vestimenta restrictives per a les dones, arribant a afirmar que "tota dona que es perfuma és una fornicadora". Per part seva, Badaoui ha estat expulsat d'Espanya per ser considerat una amenaça per a la seguretat nacional.

Vox denuncia que la Generalitat, en permetre aquest tipus d'esdeveniments, legitima ideologies contràries als principis occidentals. A la seva carta, el partit assenyala que "la vinculació de la inseguretat amb la implantació de l'islamisme és evident a la nostra regió". Segons dades del Ministeri de l'Interior esmentades per Vox, Catalunya ha estat escenari de més del 40% dels operatius policials contra el terrorisme a Espanya durant el darrer any.

La formació liderada per Ignacio Garriga també ha recordat les sancions imposades a Sílvia Orriols per declaracions en què asseguraven que “l'islam és incompatible amb els valors occidentals”. En aquest context, Vox exigeix al Govern que actuï per evitar la propagació de missatges islamistes radicals a Catalunya.

Vox ha deixat clar que la seva principal preocupació és garantir la seguretat i preservar els valors tradicionals, que estan sent atacats per la creixent influència de l'islamisme radical. "Perquè Catalunya segueixi sent Catalunya", conclou la missiva que el partit ha fet pública a les seves xarxes socials.

➡️ Política

Més notícies: