Fotografia d'un sopar popular amb dones de diferents cultures
POLÍTICA

Fotos: El sopar multicultural de dones al poble de Sílvia Orriols

Aliança Catalana va criticar amb duresa l'Ajuntament de Ripoll per la promoció de l'acte

Ripoll s'ha convertit en el principal centre d'atenció de la política catalana. La irrupció de Sílvia Orriols ha fet tremolar els fonaments de l'independentisme a Catalunya. Un independentisme que, després de perdre moltíssims vots a les passades eleccions municipals, ha vist com Aliança Catalana ha arrasat amb un discurs independentista i antiislamista radical a Ripoll.

Gran part de Catalunya mira cap a aquesta població de Girona per veure què s'acaba passant amb l'alcaldia. Tot i que Sílvia Orriols va obtenir un suport aclaparador (6 regidors), s'està forjant un cordó sanitari entre Esquerra (3 regidors), PSC (2) i CUP (2). Aquest pacte necessitaria el suport d'un Junts per Catalunya (3) que està completament dividit.

Sílvia Orriols sap que és al focus mediàtic i no desaprofita cada ocasió que té per llançar el seu discurs. Així ho va fer la setmana passada a la promoció que va fer l'Ajuntament de Ripoll d'un sopar multicultural de dones. Al cartell, es podia veure una dona amb el vel islàmic, cosa que va provocar les crítiques d'Aliança Catalana.

  • Fotografia d'una taula plena de menjar
  • Imatge d´un grup de dones mostrant un plat de truita a la cambra
  • Imatge de plats de menjar típics del Marroc
  • Fotografia d'un sopar popular amb dones de diferents cultures
  • Fotografia d'una taula plena de menjar
  • 1/4
  • Imatge d´un grup de dones mostrant un plat de truita a la cambra

El partit de Sílvia Orriols ho va denunciar en compte de Twitter. “L'Ajuntament de Ripoll governat per Aliança Catalana no normalitzarà amb diners públics dels ripollesos el vel islàmic, símbol de la submissió de la dona”, escrivien.

Aquest cap de setmana passat es va celebrar aquest sopar multicultural de dones. A l'acte van acudir diverses veïnes de la localitat per participar amb les seves creacions culinàries. Com es pot comprovar a les imatges publicades per l'Ajuntament, es van poder degustar diversos plats de la cuina catalana i també plats d'origen àrab.

Si la setmana passada aquest acte va generar molt de debat a les xarxes socials, ara la discussió al voltant de Sílvia Orriols ha saltat a nivell autonòmic. I és que fins i tot el president de la Generalitat, Pere Aragonès, s'ha referit públicament a la situació que es viu Ripoll.

En les properes hores o dies se sabrà si finalment es concreta el cordó sanitari a Sílvia Orriols. ERC, PSC i CUP ja han arribat a un acord per impedir que Aliança Catalana (llista més votada amb més del 30% dels vots) ocupi l'alcaldia. La pilota ara és a la teulada de Junts per Catalunya, que ha de decidir si recolza aquest pacte després de perdre 5 dels 8 regidors que tenia fa 4 anys.

➡️ Política

Més notícies: