Muntatge amb Pilar Rahola en primer pla i Najat Driouech de fons
POLÍTICA

Pilar Rahola se salta el discurs oficial sobre Sílvia Orriols

La tertuliana carrega contra el 'cordó sanitari' del 'bonisme'

El fenomen Aliança Catalana, la “ultradreta independentista” o “el Vox indepe”, continua centrant el debat postelectoral a Catalunya. I dividint al separatisme. Una part de l'independentisme s'oposa clarament al “discurs de l'odi” del partit de Sílvia Orriols, però una altra part aplaudeix el discurs antiimmigració o, com a mínim, es nega a posar al mateix sac a Aliança Catalana i a Vox.

Cal recordar que Aliança Catalana va ser la llista més votada a les municipals a Ripoll, amb 1.401 vots. Però una aliança entre ERC, CUP, PSC i Junts sumaria la majoria necessària per deixar Sílvia Orriols sense govern. Això ha obert un debat sobre si deixar governar la llista més votada o fer un “cordó sanitari” anti-Orriols.

Primer pla de Sílvia Orriols amb la bandera catalana de fons

La incógnita sobre el pacte de govern a Ripoll ha exacerbat el debat en les últimes hores. La pressió mediàtica i dels partits ha consolidat un discurs oficial que caracteritza Orriols i el seu partit com a “extrema dreta” i feixisme”. Però hi ha un sector de l'independentisme que es resisteix a sotmetre's al corrent d'opinió.

Contra el cordó sanitari

Pilar Rahola, figura mediàtica de l'independentisme radical, trenca el discurs oficial i s'oposa al cordó sanitari contra Aliança Catalana. “En lloc de fer cinturó sanitari contra la guanyadora absoluta de Ripoll, el que haurien de fer tots aquests que demonitzen Sílvia Orriols és parlar dels problemes que planteja i no tapar-los amb bonisme. No es poden equivocar més”, ha manifestat al seu perfil de Twitter.

Pilar Rahola també es va barallar a Twitter amb Najat Driouech Ben Moussa, diputada d'ERC que va criticar els que “normalitzen l'extrema dreta”. La tertuliana li va respondre: “La defensa de les iranianes que maten per no portar el vel el deixem per més endavant. Sobretot ara que portant-lo esgarrapem alguns vots, oi?”.

Davant la censura mediàtica a l'Aliança Catalana de Sílvia Orriols, Pilar Rahola defensa la necessitat d'“entrevistar algú de qui tothom parla”. Sílvia Orriols va batre rècords d'audiència en la primera aparició a 8TV, el 3 de juny. I Rahola la va tornar a convidar dissabte passat, 10 de juny, al seu espai 'Raholing' al programa El Fax de 8TV. Durant la xerrada, Rahola no va amagar les simpaties cap a Sílvia Orriols i les tesis antiimmigració que planteja el seu partit.

Contra el 'bonisme progre'

Pilar Rahola fa molts anys que denuncia el bonisme de la societat i la classe política catalana amb el debat de la immigració. Estudiosa dels corrents radicals de l'Islam i la seva instal·lació a occident, ja el 2011 va publicar el llibre La República Islàmica d'Espanya . I més tard va treure Prou! , un assaig on abordava temes com la tolerància d'occident cap a les dictadures islàmiques, la posició de la dona a l'Islam i la penetració de corrents radicals de l'Islam com el salafisme.

Imatge de Pilar Rahola durant un directe a 8TV

En els darrers anys ha dirigit els seus esforços a combatre el discurs bonista que impedeix qualsevol crítica amb el pretext de la islamofòbia. Rebatent el discurs del “bonisme progre”, en un article recent deixava clar que “la qüestió no és l'Islam, sinó l'islamisme, no és la religió, sinó la ideologia”. I criticava que l'esquerra es posi de perfil en la defensa de les dones oprimides a les repúbliques islàmiques.

La irrupció del 'fenomen Orriols' ha culminat l'evolució de Pilar Rahola en la radicalització independentista i les posicions contra l'islamisme radical. Aliança Catalana uneix les seves dues grans obsessions. I no dubta a llançar el seu discurs des de la seva talaia per criticar el discurs oficial que discorre pels camins del “bonisme progre”.

➡️ Política

Més notícies: