Muntatge amb Gabriel Rufián amb els polzes a dalt i Irene Montero aplaudint, amb el congrés dels diputats de fons
POLÍTICA

Irene Montero es deixa estimar per Gabriel Rufián

El candidat d'ERC es va posicionar a favor de la ministra d'Igualtat a la guerra amb Sumar

Irene Montero ha estat una de les grans protagonistes dels últims dies a la política espanyola. La ministra d'Igualtat ha estat vetada per Sumar a la negociació amb Podem per concórrer junts a les properes eleccions del 23 de juliol. La decisió del partit de Yolanda Díaz -i acceptada 'in extremis' per la formació morada- ha generat malestar a l'espai polític situat a l'esquerra del PSOE.

A les últimes hores s'han pogut veure acusacions creuades entre seguidors de Sumar i Podem. Els favorables a Yolanda Díaz creuen que incloure Irene Montero a les llistes resta. Sobretot, per les rebaixes a les condemnes d'agressors sexuals que ha permès la seva llei 'només sí és sí'. Els defensors de la ministra d'Igualtat, en canvi, la reclamen com a valuós actiu de l'esquerra espanyola.

Pla mig de Yolanda Díaz amb rostre pensatiu

I mentrestant, Gabriel Rufián també va voler donar la seva opinió sobre això. "A Irene Montero no l'han vetat, a Irene Montero l'han venut. L'han venut per la promesa d'una salvació que no arribarà", escrivia el candidat d'ERC al Congrés en un article publicat al diari El Público.

Davant d'aquestes paraules, Irene Montero no ha volgut desaprofitar l'oportunitat d'agrair el gest de Rufián. Irene Montero s'ha deixat voler pel republicà, afirmant el següent. "Gràcies Gabriel. Molt orgullosa de les aliances plurinacionals i feministes que hem construït, i que continuen sent fonamentals per conquerir drets".

De moment, Podem continua volent renegociar les condicions del pacte amb Sumar. Els morats confien a poder aixecar el veto dels de Yolanda Díaz a Irene Montero. Cosa que sembla complicada, ja que fins i tot la mateixa Yolanda Díaz ha tancat la porta a aquesta possibilitat.

Queden uns dies per poder confeccionar les llistes. De moment la vicepresidenta del Gobierno ja té el seu número 2 i sembla que no està disposada a cedir davant Podem. En qualsevol cas, tot apunta que l'esquerra està dividida poc més d'un mes abans de la cita electoral. Davant d'aquesta situació, de moment les enquestes auguren una patacada important per a Sumar.