Primer pla de Sílvia Orriols rient lleugerament
POLÍTICA

La irrupció de Sílvia Orriols aflora les contradiccions en l'independentisme

Divisió i confusió en el separatisme a l'hora de tractar la líder d'Aliança Catalana

Passen els dies i Sílvia Orriols continua sent objecte d'anàlisi i crítica per part dels mitjans de comunicació. Han passat dues setmanes des de l'aclaparadora victòria d'Aliança Catalana (AC) a les eleccions municipals de Ripoll. Però el punt de mira encara està en la líder del partit identitari. I amb el pas dels dies, ha quedat clar que la seva aparició ha fet aflorar diferències i contradiccions en el món independentista.

Sílvia Orriols i la seva Aliança Catalana són considerats per molts la “VOX independentista”. I, tot i estar d'acord en diversos aspectes sobre la lluita contra l'islamisme radical, la principal diferència entre les dues parts és que AC és obertament separatista.

L'èxit de Sílvia Orriols i la seva postura antiimmigració i independentista ha obert un debat que genera molta divisió. I un clar exemple es podria veure en l'editorial que va fer Vicent Partal al seu digital dimecres passat. El director de Vilaweb va intentar analitzar l'èxit d'Aliança Catalana i no va dubtar a qualificar el líder d'aquest partit d'"extrema dreta”.

Primer pla de Sílvia Orriols, líder d'Aliança Catalana

Les editorials de Partal solen generar molta unanimitat entre els seus lectors i subscriptors. Però aquesta vegada no ha estat així. A l'apartat de comentaris es pot veure una clara polarització entre partidaris i detractors de Sílvia Orriols. En altres espais de debat a les xarxes socials també es pot veure aquesta divisió en el moviment independentista.



“Entrevista amb salafistes"

Sílvia Orriols no va dubtar a respondre l'editorial de Vicent Partal en què la qualificava d'“extrema dreta”. La líder d'Aliança Catalana ho va fer al seu compte de Twitter per carregar contra el director de Vilaweb. Orriols li va recordar que “és aquell home que entrevista salafistes, però que nega la paraula a una regidora escollida democràticament a les urnes. No em mereix cap respecte”.

Sílvia Orriols fa referència a l'entrevista que Vilaweb va fer a Mohamed Said Badaoui. Aquest cas va generar molta polèmica fa uns mesos, ja que Badaoui va ser expulsat d'Espanya sota l'acusació de “practicar i difondre el salafisme radical”. La Policía el va considerar un perill per a la seguretat i el va acabar expulsant al Marroc.