Primer pla de Sílvia Orriols, líder d'Aliança Catalana
POLÍTICA

Veto d'ERC a Sílvia Orriols

Aragonès espera que "l'extrema dreta no governi a Ripoll"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha pres partit contra Sílvia Orriols. Aragonès s'ha mostrat partidari que “l'extrema dreta no governi a Ripoll”. El president ha aprofitat la compareixença per explicar els canvis de Govern.

Davant la pregunta d'un periodista, s'ha mostrat a favor del “cordó sanitari” contra Aliança Catalana i que aquest partit no arribi a l'alcaldia tot i ser primera força a Ripoll. A les eleccions municipals va obtenir 1.400 vots i sis regidors.

Aragonès ha afirmat que aquest partit va amb “pell de xai” i que “un país que vol ser lliure ha d'estar cohesionat”. "No hem deixat espai a l'extrema dreta al Parlament", ha manifestat en al·lusió a Vox. “Tampoc ho hem de fer a nivell municipal”, ha continuat.

El president ha justificat el veto perquè està en contra de “posicions extremes” i “especialment d'extrema dreta”. Ha recordat que, a Ripoll, hi ha una “majoria democràtica” alternativa.

Les declaracions d'Aragonès venen després de la polèmica de Borràs. La ja expresidenta del Parlament va afirmar aquest cap de setmana a Twitter que “Jo no en soc partidària (sobre un pacte per evitar que Aliança Catalana governi). Penso que si defenso que contradir la voluntat popular quan ens perjudica no és correcte; fer-ho quan ens afavoreix, tampoc”.

Borràs, que és presidenta de Junts, prenia així partit contra un possible acord entre Junts, Esquerra, la CUP i el PSC per aconseguir l'alcaldia. “Gràcies, Laura, per respectar la voluntat popular”, va respondre Orriols.

La majoria absoluta en aquesta localitat en són nou. Junts va treure tres regidors, ERC tres més, el PSC dos, la CUP dos i un partit local un.

➡️ Política

Més notícies: