Policia deté una persona
POLÍTICA

Barcelona, en contra de publicar les cares dels lladres multireincidents

Tots els partits voten contra una proposta de Vox perquè la ciutadania els pugui identificar

La setmana passada, el ple de l'Ajuntament de Barcelona va desestimar una proposta que va fer Vox a través del seu líder municipal, Gonzalo de Oro. La proposta consistia a publicar les cares dels criminals multireincidents més actius de la ciutat. Després de la votació, Vox va assenyalar directament el PP de Dani Sirera, a qui va acusar d'unir-se a "l'esquerra i al separatisme”.

Un home de vestit sosté un full amb diverses fotos de persones a una sala de reunions amb altres persones assegudes al voltant.

Un problema per a Barcelona

La inseguretat és un problema per als barcelonins. De fet, segons el darrer Baròmetre de l'Ajuntament, la inseguretat és la principal preocupació dels habitants de Barcelona. I hi ha motius per a això.

Barcelona atresora els rècords de multireincidència d'Espanya. Les dades de la darrera Junta Local de Seguretat revelen que el 2023 hi havia 5 delinqüents que acumulaven 228 delictes. Així mateix, entre aquests criminals hi ha una sobrerepresentació evident de persones de nacionalitat estrangera. Ahir, per exemple, es va filtrar la llista de detinguts a Barcelona i més del 90% eren estrangers.

Aquesta situació ha fet que diferents instàncies de la societat civil demanin mesures per resoldre el problema. Des de la jutgessa degana de Barcelona fins al Col·legi d'Advocats i passant per criminòlegs com Samuel Vázquez: la postura compartida és que cal actuar amb velocitat.

Fa unes quantes setmanes, el Congrés dels Diputats va votar a favor de considerar una proposta del PP per resoldre la reincidència, que només va comptar amb el vot negatiu d'ERC, Sumar i Bildu.

La proposta de Vox

Mentrestant, la capital catalana exigeix solucions o si més no l'aparença que s'ofereixen solucions. En aquest sentit, un dels partits que més es destaquen per demanar mà dura i solucions contra la multireincidència és Vox. Al Ple del passat dia 28 de juny, la formació de Gonzalo d'Or va proposar publicar les cares dels reincidents perquè els ciutadans puguin identificar-los.

"La proposta plantejada al Ple municipal reclamava que l'Ajuntament treballi conjuntament amb el Departament d'Interior de la Generalitat, la Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra, per elaborar un registre públic de multidetinguts que actuen a Barcelona", argumenten des de Vox.

Però això no va convèncer la resta dels grups municipals, que van qualificar la mesura "d'anticonstitucional”, “ocurrència” i “acció populista”. Davant d'això, Gonzalo de Oro va respondre que els Mossos d'Esquadra van distribuir el 2022 fotografies dels deu lladres de rellotges més actius a Barcelona. "Després diuen que són ocurrències de VOX, no facin el ridícul", va concloure d'Or, que li ha retret al PP de Dani Sirera la seva connivència amb "l'esquerra i el separatisme".

➡️ Política

Més notícies: