Muntatge de Juame Collboni i un jutjat de Barcelona

POLÍTICA

Jaume Collboni apuja el to en la lluita contra els multireincidents

Demana canvis en el codi penal i dotar de més mitjans els jutges 'perquè deixin de riure's de la nostra policia i de la nostra justícia'

L'alcalde de Barcelona es posa ferm a la lluita contra la multireincidència. Demana més canvis al codi penal perquè els delictes lleus com els furts no quedin impunes.

Això arriba un dia després que els jutges de Barcelona demanessin la creació de sis jutjats més per lluitar contra la reincidència. D'altra banda, el Col·legi d'Advocats també demana endurir el Codi Penal i que robar un mòbil es pugui considerar un delicte.

Mà dura contra la multireincidència

“Perquè deixin de riure's de la nostra policia i de la nostra justícia”. Amb aquestes paraules, Collboni ha justificat la seva lluita contra la reincidència en un acte organitzat pel Col·legi d'Advocats. L'alcalde de Barcelona es posa aleshores en sintonia amb els problemes que més preocupen la ciutadania i ho fa, diu, “en nom de tots els alcaldes metropolitans”.

L'alcalde ha assenyalat que és una prioritat absoluta les reformes penals oportunes, així com dotar dels mitjans necessaris a la justícia. Aquestes declaracions arriben un dia després de la reclamació que feia la jutgessa degana de Barcelona, Cristina Ferrando. Per tal de fer front a la saturació que provoquen els delictes lleus, demanava la creació de quatre jutjats penals i dos més destinats en exclusiva a executar les sentències.

S'uneixen els advocats

Conscient que es tracta d'un assumpte prioritari per a la ciutadania, Collboni fa aquestes declaracions després d'aprovar al ple de l'Ajuntament la creació d'una comissió que analitzarà possibles reformes legislatives sobre això. Com és ben sabut, el principal problema de la reincidència és que els delictes lleus queden en uns llimbs judicials que permeten situacions surrealistes. Com la que reflecteixen les darreres dades de la darrera Junta Local de Seguretat de Barcelona, que assenyala que 500 criminals acumulen 6.000 imputacions.

Per la seva banda, els Advocats també demanen reformes per tallar aquesta situació. Proposen, per exemple, que robar el telèfon mòbil pugui constituir un delicte. “Quan ens roben el mòbil, ens roben tota la nostra vida. És la privadesa, totes les nostres dades i les contrasenyes”, ha assenyalat des de l'ICAB Jesús María Sánchez.

Aquesta actitud de l'Ajuntament de Barcelona contrasta cada cop més amb la del Departament d'Interior, que amb el tema de la inseguretat exerceix sovint el malabarisme. Albert Batlle, en canvi, tinent d'alcalde de seguretat, és conegut per parlar amb franquesa i realisme sobre el problema de la inseguretat. En aquest sentit, cal recordar que fa unes setmanes hi va haver fins i tot espurnes entre Interior i l'Ajuntament a propòsit de la coordinació entre les diferents policies.

➡️ Política

Més notícies: