Muntatge de Jessica Albiach amb un fons morat i un cercle vermell desenfocat a la dreta
POLÍTICA

Jéssica Albiach surt escaldada després de la seva publicació a les xarxes socials

La líder dels Comuns desferma la indignació entre els usuaris: 'Vosaltres us penseu que la gent és imbècil, no?'

El mercat immobiliari és un problema de primer ordre. Sobretot a Catalunya i a Barcelona, que té un dels lloguers més cars d'Espanya. A més dels efectes socials negatius, aquesta situació té efectes polítics que els partits intenten capitalitzar. Tot i que a alguns els surt millor que als altres.

La preocupant situació del lloguer a Barcelona

Segons ha informat l'Institut Català del Sòl (Incasòl), el primer trimestre del 2024 el lloguer a Barcelona ha experimentat un augment del 9,7%. D'aquesta manera, el preu mitjà dels nous contractes a la capital catalana puja fins a gairebé 1.200 euros. De fons, la situació és clara.

Cartells d'aquiler a una façana

Les zones urbanes com Barcelona acumulen un fort creixement demogràfic que estira al màxim la demanda immobiliària. Per tant, l'oferta disponible es mostra impotent i els preus es disparen. A més, la regulació dels lloguers produeix encara més retirada de l'oferta, que es destina a lloguer temporal (turístic) o al lloguer d'habitacions per esquivar la regulació.

La hipocresia dels Comuns

Sobre aquesta situació, la líder dels Comuns, la diputada Jéssica Albiach, s'ha fet ressò a les xarxes socials d'aquestes noves informacions. Amb un to de forta denúncia, Albiach ha dit que aquesta situació “és insuportable”. Així mateix, ha demanat que "aquesta ha de ser la legislatura de l´habitatge". La regulació del lloguer de temporada i de les habitacions, conclou Albiach, és urgent.

Aquestes reivindicacions no han convençut els usuaris, que han reaccionat de manera irada contra Albiach. I el motiu de la indignació ha estat el mateix: al capdavall, els Comuns han governat a Barcelona i Sumar forma part del Gobierno central. “És el resultat de la vostra política. Se us va informar de què passaria. De què es queixen ara?”, deien alguns usuaris.

“Heu estat 8 anys a Barcelona i l'heu convertit en una ciutat on el jovent no hi pot viure”, deien altres en referència als joves, que són els més perjudicats per aquesta situació. Per la resta, la indignació és màxima. “Vosaltres us penseu que la gent és imbècil, no?”, concloïen els usuaris amb incredulitat.

➡️ Política

Més notícies: