Una persona sent emmanillada amb un fons de documents borrosos.
POLÍTICA

Filtren la llista de detinguts a BCN: es revela el que el sistema et vol amagar

Més del 90% dels detinguts dijous a la nit a Barcelona són estrangers, i la majoria àrabs

El clima d'inseguretat que s'ha instal·lat a Catalunya ha obert un debat incòmode, el de la vinculació entre la immigració il·legal massiva i la delinqüència. Un sector assenyala que l'auge migratori està darrere del repunt de la violència, mentre que altres titllen aquesta posició de racista i fins i tot neguen l'evidència.

La filtració recent d'una llista de detinguts al jutjat de guàrdia de Barcelona acaba amb el debat de cop. Diversos comptes de X han tret la llista amb els noms, on una cosa crida poderosament l'atenció: la majoria dels detinguts són estrangers, i hi abunden especialment els d'origen àrab.

Els Mossos d'Esquadra detenint una persona

Un bany de realitat per als que fa temps que nega la vinculació entre la immigració il·legal i la delinqüència, i anomenen extrema dreta els que el denuncien.

El periodista Rubén Pulido ha difós el document, especificat que es tracta de la llista de detinguts als carrers de Barcelona dijous a la nit. “Un denominador comú, negat a mitjans i institucions públiques encarregades de legislar per acabar amb aquesta imparable espiral de delinqüència importada”.

Rubén Pulido remata dient que “no volen fer-ho, ni volen sentir-ne parlar”.

Efectivament, la llista no ha sortit als mitjans de comunicació ni s'han fet ressò de quelcom que és noticiable. Això incrementa el malestar entre la ciutadania, que considera que els mitjans estan ocultant informació i per tant privant-los del dret a estar informats. Els mitjans també acostumen a amagar la nacionalitat dels delinqüents, cosa que aquests dies també és objecte d'un debat intens.

Majoria aclaparadora d'àrabs

A la llista apareixen noms com Sergio, Eugenio, Daniel i Andreu, però són una minoria. Més del 90% dels detinguts són estrangers, amb noms com Khadija, Ayoub, Oussama, Mohammad, Aziz, Sohail, Yassine, Younes, Ahmed i Hamza. En menor quantitat hi ha també alguns noms d'estrangers d'origen no islàmic, com ara Jean, Daviti, Angelo i Luzmila.

Aquesta llista es pot creuar amb les darreres dades ofertes per la Conselleria de Justícia de la Generalitat, sobre l'origen dels presos a Catalunya. De 7.713 interns, gairebé la meitat, 3.764, són estrangers (per 3.949 espanyols). Una xifra molt rellevant si tenim en compte que la població estrangera a Catalunya en representa el 17%.

És a dir, que malgrat representar menys d'una quarta part de la població, els immigrants ocupen el 50% de les places a les presons catalanes. Les dades també són cridaneres quant a la participació dels estrangers en delictes com els furts i robatoris amb violència, on intervé el problema de la multireincidència. Però també de delictes més greus com les agressions sexuals.

➡️ Política

Més notícies: