Home de cabell canós i vestit fosc somrient, amb un fons que mostra un tweet desenfocat.
POLÍTICA

El tuit viral d'Albiol explicant els motius del 'creixement de l'extrema dreta'

L'alcalde de Badalona torna a reflexionar sobre l'auge de les opcions identitàries

L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol (PP), està més actiu que mai a les xarxes socials, les quals utilitza per donar la seva opinió sobre l'actualitat política. Després de les eleccions europees del juny, va llançar una interessant opinió sobre l'auge de la dreta identitària. Amb motiu de l'històric triomf de l'Agrupació Nacional de Marine Le Pen a les legislatives franceses, ha tornat a oferir la seva reflexió.

El partit de Marine Le Pen ha estat la força més votada a primera ronda amb el 33% dels vots. Només el Front Popular, l'aliança d'esquerres, ha aconseguit mantenir el pols, mentre que Macron s'ha enfonsat. Això apropa els identitaris al poder a França, per primera vegada a la història.

Xavier García Albiol ha volgut aparcar les “grans proclames contra l'extrema dreta” per centrar-se en “el que és veritablement important: Per què creix a la majoria de països?”

Per a l'alcalde, l'auge de la nova dreta és culpa dels “partits tradicionals”, incapaços de donar “una resposta ferma i contundent” al “problema” de la immigració. Es refereix, concretament, a "la manca d'adaptació als nostres valors", i aclareix que es tracta només d'"una part" de la immigració. Però a parer seu, això és el que està afavorint el creixement dels partits identitaris.

“Ara podem seguir tancant els ulls a la realitat, fent allò de sempre i amb els resultats de sempre, però aquí estem ja…”, ha rematat.

Albiol i l'extrema dreta

Xavier García Albiol ja va assenyalar "els problemes d'integració de determinats tipus d'immigració" per explicar l'auge de la nova dreta a les eleccions europees. En aquella ocasió va parlar a més de “la impunitat real dels qui cometen delictes”. I va acusar els mitjans, les associacions i els partits de l'esquerra de “triturar” els qui plantegen aquesta inquietud.

Albiol va ser pioner a Catalunya a la denúncia de la immigració il·legal massiva i en plantejar solucions dràstiques contra la delinqüència. Això li va valer atacs furibunds i acusacions de racista i xenòfob. Ara els seus postulats estan sent assumits per la dreta radical que guanya eleccions i té cada cop més acceptació.

A l'últim tuit ja va aclarir que utilitza el terme “extrema dreta” no de forma pejorativa com fa l'esquerra de forma recurrent. Ara torna a utilitzar el terme per referir-se al partit de Marine Le Pen.

Els missatges són aplaudits per moltes persones que coincideixen en la seva anàlisi sobre el problema de la immigració. Però alhora li retreuen que ell forma part d'aquests “partits tradicionals” que culpa de l'auge de la “extrema dreta”.

Crítiques salvatges al PP

“Per exemple el teu partit legalitzant 500.000 invasors i sembrant les seves autonomies amb granges de delinqüents”, li retreuen a Albiol. Li retreuen que "el partit en què milites és un dels principals culpables d'aquesta situació". De forma contundent, afirmen que “si de veritat penses el que dius no pintes res al Partit Popular”.

Tot i que també hi ha comentaris que donen suport a l'opinió de Xavier García Albiol sense embuts ni retrets. Molts creuen que la societat ha tocat fons i que l'auge de la nova dreta és una reacció contra les elits i l'esquerra woke. "Europa està despertant", afirmen, i posen en valor les propostes de Marine Le Pen com la jubilació als 60, un referèndum sobre immigració, retirar ajudes socials a qui cometin delictes, expulsió d'immigrants delinqüents i reduir les regles mediambientals.

➡️ Política

Més notícies: