Pla mig curt de Laia Estrada parlant i aixecant la mà dreta i de fons diversos dirigents de la CUP en segon pla
POLÍTICA

L'ajuntament de Sant Cugat impedeix la gimcana contra la policia i la CUP respon

Els cupaires diuen que la decisió del consistori és una 'repressió a les nostres idees polítiques'

Ahir era notícia que Arran, el sector jove de la CUP, havia organitzat una polèmica gimcana a Sant Cugat. Entre altres activitats festives, es proposava “introducció a la batalla” o “apunta al fatxa, punteria de la bona”. Segons el cartell informatiu, són “tradicions populars i de carrer, repensades en un to reivindicatiu”.

Davant d'això, des de Vox i el PP es van mostrar indignats i van avisar que, en cas de celebrar-se la gimcana, acudirien als tribunals.

Finalment, l'Ajuntament de Sant Cugat (en mans de Junts i ERC) han optat per retirar el permís a aquesta activitat. "Davant l'enrenou i els problemes d'inseguretat que podria comportar la realització d'aquestes activitats revoquem el permís per a aquestes activitats", va explicar la tinenta d'alcalde, Cristina Paraira.

Cartell anunciant una gimcana de proves per equips anomenada Batalla de Penyes de FMA amb cinc rondes: Teranyina Policial, Pistes, Apunta al Fatxa, Sant Balla't i Estirada de Llengua.

Per part seva, els joves cupaires insisteixen que es tracta d'una “repressió a les nostres idees polítiques”. En aquest sentit, fan referència a una altra activitat, en teoria també popular, de llançar còctels molotov a ninots de policia, que va generar una gran polèmica a les Festes de Granollers. En qualsevol cas, des d'Arran diuen que “continuem construint espais de batalla”:

Els joves de la CUP han trobat suport a la direcció del partit. Des del Parlament, la diputada Laia Estrada ha dit que Junts i ERC “van a remolc de la dreta espanyolista”. Estrada qualifica aquesta decisió del consistori "d'absurda, ridícula i pusil·lànime":

La CUP i les seves polèmiques

La CUP i els seus satèl·lits estan molt ocupats durant aquestes darreres jornades protagonitzant aquestes petites polèmiques, que mobilitzen el relat antisistema. En menys de dues setmanes, per exemple, van vandalitzat dues seus de partits polítics.

Primer, la seu del PSC a Vilanova i la Geltrú amb motiu de la decisió de l'ajuntament de canviar el nom a la plaça “1 d'octubre”. I pocs dies després van fer el mateix amb la seu d'Aliança Catalana a Ripoll.

Es tracta de la clàssica actitud de la CUP, que acostuma a assetjar la resta d'actors polítics encara que el suport electoral pugui ser testimonial, com els passa a Ripoll. En realitat, es tracten de meres polèmiques creades per aconseguir una visibilitat que no es correspon amb els seus suports socials reals.

➡️ Política

Més notícies: