Una multitud de persones marxant amb banderes verdes i vermelles, mentre una dona sosté una bengala de fum blau.
POLÍTICA

Vox denuncia una activitat de les joventuts de la CUP contra 'fatxes' i 'policia'

El PP amenaça d?anar a la justícia si l?ajuntament d?ERC i Junts no impedeixen la gimcana d?Arran a Sant Cugat

Arran, l'organització juvenil de l'esquerra independentista a Catalunya, organitza una gimcana a Sant Cugat amb activitats que criden la violència política. Destaca la “teranyina policial” per “trencar el cordó” i “ataca la façana” amb “punteria de la bona”. Així anuncien “Batallem” (Peleemos), una “gimcana” de proves per equips “basades en jocs i tradicions populars i de carrer” amb un “to reivindicatiu”.

El regidor de Vox a Sant Cugat Marcos Rodríguez ha denunciat a Twitter aquest acte que porta el segell de les joventuts de la CUP. “I com no, una mica de Drag Queens pel mig, CUP i companyia fent de les seves”, ha publicat el regidor.

Cartell anunciant una gimcana de proves per equips anomenada Batalla de Penyes de FMA amb cinc rondes: Teranyina Policial, Pistes, Apunta al Fatxa, Sant Balla't i Estirada de Llengua.

L'activitat compta amb el vist-i-plau de l'ajuntament de Sant Cugat del Vallès, governat per ERC i Junts. El PP s'ha sumat a la denúncia de Vox, i el regidor Álvaro Benejam ha advertit que si l'activitat tira endavant anirà als tribunals. La polèmica arriba dos mesos després del taller de guerrilla urbana a la festa major de Granollers, on se simulava el llançament de còctels molotov a la policia .

Arran, una organització violenta

Arran va sorgir el 2012 com una fusió de les organitzacions juvenils de l'esquerra independentista catalana. Aspiren a construir uns Països Catalans comunistes mitjançant mètodes de lluita violenta. L'organització és especialment activa a Sant Cugat, on han perpetrat atacs a seus de partits polítics, van boicotejar un acte del PP i van vandalitzar la casa del jutge Llarena.

Arran Sant Cugat ha llançat ara la campanya 'Batallem', per reivindicar “una ciutat diferent i un lleure alternatiu” per a la joventut. En el marc d´aquesta campanya han anunciat la celebració d´una polèmica gimcana, el divendres 25 d´octubre. “Volem un lleure allunyat de les dinàmiques lligades a la lògica del consum i el capital, un lleure transformador que doni veu a les lluites, reivindicacions i inquietuds polítiques”, afirmen.

Les activitats d'aquesta gimcana on s'assenyala els rivals polítics (fatxes) i l'autoritat (policia) han generat la reacció de l'oposició. Demanen a l'ajuntament governat pels partits processistes que impedeixin l'acte. Amenacen fins i tot anar a la justícia.

La jutgessa ja va obrir una investigació pel taller de guerrilla urbana que cridava a cremar policies a Granollers, així que podria actuar també en aquest cas. Una mesura que el PP i Vox consideren necessària, en aquest moment de crispació política que es viu a Catalunya.

➡️ Política

Més notícies: