Una finestra amb un cartell d´Aliança Catalana que té diversos impactes visibles.
POLÍTICA

Vandalitzen la seu d'Aliança Catalana a Ripoll i Sílvia Orriols planta cara

L'alcaldessa de Ripoll recorda 'qui obrirà demà l'ajuntament' i insisteix en la seva legitimitat democràtica

L'esquerra catalana es va proposar ahir donar més protagonisme a Sílvia Orriols i ho va aconseguir. Diversos grups d'esquerra antisistema es van trobar a Ripoll per protestar contra el tancament d'un casal popular que no complia les ordenances municipals. Això ho van interpretar com "aixecar barricades contra el feixisme".

Segons la policia local, va haver-hi 300 manifestants, i segons els organitzadors, 1.000 manifestants. Més enllà dels crits i consignes habituals, i algun moment de mínima tensió, la protesta es va dissoldre sense més transcendència. El menyspreu que ha rebut la CUP a xarxes socials ha estat màxim i molts recorden que a Ripoll tenen el 3,84% dels vots.

El que no va faltar va ser el clàssic atac a la seu del partit polític adversari. Això és molt comú quan es tracta de l'esquerra catalana: la setmana passada, per exemple, van vandalitzar la seu del PSC a Vilanova i la Geltrú. En aquesta ocasió, li ha tocat el torn a Aliança Catalana, que ha vist com els manifestants han fet pintades i han trencat vidres.

Un grup de persones participa en una manifestació en un carrer, sostenint una pancarta amb un missatge en català, envoltats d'edificis i sota un cel clar.

Davant d'això, la batllessa de Ripoll, Sílvia Orriols, no s'ha quedat callada. A través de xarxes socials, Orriols ha carregat contra aquests “totalitaris”, a qui els ha recordat que ella ha guanyat les eleccions a Ripoll. "Però sabeu qui obrirà demà l'Ajuntament?, Jo", ha recordat la batllessa:

La legitimitat de les urnes

Aquest ha estat el gran error estratègic i comunicatiu dels grups d'esquerra, que no semblen haver pensat que Orriols va guanyar les eleccions a Ripoll. Al marge, és clar, que el seu discurs antisistema és minoritari, i encara més a Ripoll, on la CUP és un partit testimonial. Davant d'això, Orriols i els simpatitzants d'Aliança Catalana es poden reafirmar en la seva legitimitat democràtica derivada de les urnes:

Aquesta manifestació coincideix amb la reorganització política de la CUP, un partit en evident decadència social i política. De fet, el nou líder de la formació, Non Casadevall, va ser present a la concentració i va repetir les consignes habituals. Mentrestant, l'alcaldessa Orriols i Aliança Catalana exploten una publicitat gratuïta.

➡️ Política

Més notícies: