Muntatge de fotos del tiktoker Álvaro Casares parlant al carrer parlant de barris pobres d'Espanya
MOLT +

Un tiktoker explica les diferències que hi ha a Espanya entre els barris rics i pobres

El còmic Álvaro Casares, molt reconegut a TikTok, ens torna a delectar amb algunes de les seves comparacions sobre Espanya

L'humorista Álvaro Casares (@alvarocasaress) s'ha fet molt popular a les xarxes socials per reflectir la realitat espanyola. Un dels seus continguts més habituals és quan compara diverses realitats, no només d'època, també de classes socials. En un dels seus últims vídeos s'ha atrevit a mostrar com són estèticament els barris rics i els de classe obrera.

Álvaro comença explicant que als barris amb un nivell de vida més alt els edificis són impecables, amb entrades que semblen el setè cel. No obstant això, als barris més humils hi ha cables penjant i els portals tenen terra de terratzo. "Sembla l'entrada a Nàrnia", afegeix.

Muntatge de fotos del tiktoker Álvaro Casares parlant al carrer parlant de barris pobres d'Espanya
L'humorista Álvaro Casares mostra les diferències entre barris espanyols | TikTok, @alvarocasaress, e-noticies.cat

Els edificis i els cotxes són els que marquen la diferència

Un aspecte molt característic dels barris rics, segons Álvaro, són els cotxes. Aquí hi ha molts cotxes d'alta gamma, com a símbol d'un alt poder adquisitiu.

En el cas dels barris de classe obrera, els vehicles aparcats són furgonetes. També hi ha molts cotxes antics, “de quan es va inaugurar l'euro”, apunta el tiktoker.

Al barri ric també es poden apreciar immobles amb un gran valor. “Edificis històrics i palauets”, comenta Álvaro mentre mostra alguns exemples.

Per contra, al barri humil hi ha els típics blocs d'habitatges. "Al meu, blocs amb reixes que semblen trets d'un videoclip de Los Chunguitos", afegeix l'humorista.

Comparacions una mica exagerades

Encara que part de raó no li falta, és obvi que les descripcions del tiktoker estan una mica exagerades. Hi ha força diferències entre barris rics i pobres, però es pot trobar de tot. Fins i tot hi ha persones de Llatinoamèrica que afirmen que els barris rics d'allí són els pobres d'Espanya.

El vídeo d'Álvaro ha tingut molt d'èxit i una mica de polèmica, per això no hi falten els comentaris. Sobretot de gent que viu a barris humils i que s'hi han sentit representats.

Aquestes són les reaccions més destacades a TikTok:

  • “Vallecas és el millor barri amb la millor gent”.
  • “He viatjat per tot el món i això és un luxe”.
  • "Si no té les sabatilles penjades dels cables de la llum, és un barri ric".