Muntatge de l'aspecte d'Enrique Espinosa de petit i més gran
MOLT +

La sorprenent vida del noi de ‘Hola, soy Edu, Feliz Navidad’

Així ha canviat ‘Hola, soy Edu, Feliz Navidad’, el nen que ens felicitava per telèfon el Nadal de 1997

Si tens més de trenta anys, segur que recordes un famós anunci nadalenc de l'operadora Airtel (ara coneguda com a Vodafone). Corria l'any 1997 i un nen amb ulleres des del sofà de casa seva es dedicava a fer nombroses trucades de telèfon.

“Hola, soy Edu, Feliz Navidad”, era el missatge que repetia a cada trucada i que a tots els teleespectadors se'ns va quedar gravat a la memòria per sempre.

A YouTube, el compte Quixot Publicitat Espanya, Llatinoamèrica i Brasil recorda l'èxit d'aquest anunci i com va afectar a la vida del protagonista.

Anuncio "Hola soy Edu, feliz navidad"

El nen més famós de l'època

Darrere del personatge d'Edu, hi havia un nen que té el nom d'Enrique Espinosa. La seva infància no va ser gaire fàcil, ja que després de fer-se popular amb aquest anunci nadalenc d'Airtel li va canviar totalment la vida. Els seus pares van haver de canviar-lo de col·legi fins a set vegades perquè el seu fill aconseguís passar desapercebut.

El petit Enric Espinosa era tan famós que encara que volgués portar una vida normal com la resta de nens de la seva edat, acabava sent el centre d'atenció allà on anava.

Un nou anunci 21 anys després

21 anys després de l'anunci icònic, la marca d'automòbils Volkswagen el va rescatar per a un nou espot. En aquest, l'Enric comença a trucar a la família, però canvia d'opinió i decideix anar a casa. La marca volia difondre el missatge que és millor visitar els teus éssers estimats que fer una trucada de telèfon.

Captura Enrique Espinosa en un plat de televisió de Telecinco
Enrique Espinosa durant la seva aparició a ‘Sálvame’ | Telecinco

Actualment, Enrique Espinosa té més de 30 anys i és el CEO de l'empresa de màrqueting ‘Agència Ninja’. Tot i que ara la seva fama ha disminuït, fa uns mesos va aparèixer al programa Sálvame. Al plató de Telecinco va explicar com va ser de dur enfrontar-se a la fama, ja que fins i tot va patir assetjament escolar per part dels seus companys.

Segur que recordes aquest anunci com si fos ahir, però ja han passat més de 25 anys des que es va estrenar. La frase: “Hola, sóc Edu, Bon Nadal!” va passar a formar part de la memòria col·lectiva de la societat espanyola de finals de la dècada dels 90.